VIDEO: Srušio se Mig-23 na aeromitingu u Mičigenu

Dve osobe u Migu-23 katapultirale su se neposredno pre nego što se letelica srušila i zapalila tokom aeromitinga u američkoj državi Mičigen.
Pilot i putnik leteli su u lovcu sovjetske proizvodnje na aeromitingu "Thunder over Michigan".
Mig-23 u kojem su se nalazili počeo je da pada. I pilot i putnik uspeli su da se katapultiraju i padobranima bezbedno spuste na zemlju. Oni su poslati u bolnicu na pregled.
Avion se srušio na vozila parkirana na parkingu, koja su srećom bila prazna, a samo pukom srećom mlaznjak je promašio stambenu zgradu, saopštili su iz aerodromske uprave.
 
Avion se nakon pada zapalio.
 
 
Federalna uprava za vazduhoplovstvo istražuje incident.
 
Starim ruskim lovcem upravljao je Den Filer, penzionisani vojni pilot iz Teksasa, navodi se na portalu aeromitinga.
 
Filer, koji je i kolekcionar borbenih aviona sovjetske proizvodnje, za lokalne novine u Luizijani prošle godine je rekao da je to jedini upotrebljivi MiG-23 u privatnom vlasništvu na svetu.
  • Realista

    15.08.2023 09:08
    @CISTAC:
    "Falilo" mu delova kao tebi pismenost. Zamor zmaja, materijala kao i neobučenost pilota (ruski MiG-ovi su mnogo zahtevniji za upravljanje) od Američkih aviona. Iskreno, prava šteta za pad, lep avion iako loša kopija F14 (jedan motor i slabiji zmaj)
  • CISTAC

    15.08.2023 00:03
    Falilo mu rezervnih delova za remont iz rusije

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet