Kim Džong Un zabranio ženama da nose šortseve jer je to "kapitalistička moda"

Severnokorejski lider Kim Džong Un zabranio je ženama da nose šorts i proglasio ga nepoželjnom kapitalističkom modom.
Kim Džong Un zabranio ženama da nose šortseve jer je to "kapitalistička moda"
Foto: Pixabay
Međutim, isto pravilo se ne odnosi na muškarce.
Euronews prenosi da je jedan anonimni izvor iz Severne Koreje rekao da je čak 10 žena uhapšeno jer su nosile ovaj komad odeće.
"Morale su da potpišu dokument u kom kažu da će se suočiti sa pravnim posledicama ako budu ponovo uhvaćene u šortsu", objasnio je i rekao da se žene bune jer ih vlast diskriminiše.
 
Zabrana nošenja šortsa novi je deo zakona usvojenog 2020. godine.
 
Ranije u avgustu Radio slobodna Azija je izvestio da je zabrana pušenja u javnosti bila ograničena samo na žene. I sam Kim Džong Un je poznat kao pušač, ali ta činjenica ga nije sprečila da izriče novčane kazne stanovnicama.
 
Zabrana šorca takođe nije prva zabrana odeće koja se uvodi u Severnoj Koreji. Prošle godine ženama je zabranjeno nošenje uskih pantalona i farbanje kose. Žene koje su nosile uske pantalone prozvane su "kapitalističkim delinkventima" i optužene da nose nepristojnu odeću.
  • Viktor

    17.08.2023 07:42
    Super
    U evoluciji su poznato da su pojedini majmuni zabranili silazak sa drveta i upotrebu štapa da se dohvata hrana.Oni su i danas na drvetu.
  • Brat Djura

    16.08.2023 10:53
    ...
    ... a sta pametno ocekivati od iskompleksiranog diktatorskog idiota, nego da donosi idiotske zakone. A i ovi sto ga toliko trpe, nisu bolje ni zasluzili...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet