FOTO Zatvoren najduži tunel na svetu: Iskliznulo 16 vagona i uništilo prugu, prolaz blokiran

Tunel Alptranzit Gotard u Švajcarskoj, najduži na svetu, biće zatvoren više meseci.
FOTO Zatvoren najduži tunel na svetu: Iskliznulo 16 vagona i uništilo prugu, prolaz blokiran
Foto: Pixabay (ilustracija)
To su saopštili zvaničnici nakon što je 16 vagona švajcarske teretne kompozije prošle nedelje izletelo iz šina i uništilo osam kilometara pruge.
Putnici koji koriste voz za trasport između severnog dela Švajcarske i njenog najjužnijeg dela moraće da potraže alternativni prevoz, prenosi londonski Gardijan.
Šesnaest vagona koji su izleteli iz šina u tunelu Gotard dugom 57 kilometara i dalje su zaglavljeni u tunelu, povređenih nije bilo, ali je pričinjena velika šteta, saopštila je švajcarska železnica.
 
 
Ovaj tunel je ključna saobraćajnica za robu i teret, posebno između Nemačke na severu i Italije na jugu.
 
U 2022. godini, više od dve trećine železničkog teretnog saobraćaja kroz Alpe prošlo je kroz tunel Gotard, navodi švajcarska vlada.
  • Banderaš

    17.08.2023 13:25
    @Đoka
    @Đoka
    Ne znam ko ste Vi da nešto potvrđujete ili demantujete,ali na stranici ch.ch svaki pismen čitalac može jednostavno pročitati sve zakone, pravila, dešavanja, odluke u Švajcarskoj jer to nije srbija gde jedan čovek sve odlučuje, a neki Đoka je merodavan da on svojim autoritetom jednom porukom potvrđuje.
    Maximalna brzina kojom se kreću vozovi u Švajcarskoj je 160kmh, osim u Gothard Basis Tunelu gde putnički vozovi voze 250kmh,a teretni voze brzinom 160kmh.
    Sve informacije su dostupne na ch.ch.
  • Apsurdistan

    17.08.2023 13:05
    Vesića za predsednika!
    Ovo se nikada njemu ne bi desilo!
  • Djoka

    17.08.2023 11:51
    @ Banderaš
    Potvrdjujem. 250 na sat kroz tunel pre neki dan, Nemacka. Prilicno tiho & bez vibracija. Ali ne idu svi putnicki vozovi tom brzinom (jedna linija piči čak 280 na sat!)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet