Nove sankcije Belorusiji

Evropska unija je danas saopštila da je proširila sankcije protiv Belorusije time što je zabranila da se u tu zemlju izvozi niz visokoosetljivih dobara i tehnologija.
Nove sankcije Belorusiji
Foto: Pixabay
Kako je saopštila Evropska komisija, merama koje je usvojio Savet Evropske unije "usklađuju se sankcije Belorusiji sa režimom sankcija Rusiji" i obezbeđuje da se kaznene mere uvedene Moskvi ne mogu zaobići preko Belorusije.
Zabranom su obuhvaćena dobra i tehnologije koje doprinose vojnom i tehnološkom napretku Belorusije i koje su pogodne za korišćenje u avijaciji i svemirskoj industriji.
Među zabranjenom robom su vatreno oružje i municija.
 
Uvođenje najnovijeg, 11. paketa restriktivnih mera povezano je sa umešanošću Belorusije u invaziju Rusije na Ukrajinu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Uhapšen bivši zamenik ministra odbrane Rusije

Bivši zamenik ruskog ministra odbrane, general Dmitrij Bulgakov, uhapšen je zbog sumnje na korupciju, izjavila je za agenciju RIA novosti predstavnica Istražnog komiteta Svetlana Petrenko.

EU produžila mandat Lajčaku do 31. januara

Savet EU usvojio je odluku o produžetku mandata specijalnom izaslaniku EU za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja Zapadnog Balkana Miroslavu Lajčaku do 31. januara 2025. godine.