Tramp: U četvrtak idem u Džordžiju da me uhapse

Bivši američki predsednik Donald Tramp izjavio je da će se predati vlastima u četvrtak u Džordžiji, gde je optužen da je planirao da poništi poraz na izborima 2020. godine.
Tramp: U četvrtak idem u Džordžiju da me uhapse
Foto: Beta/AP
"Možete li da verujete? Idem u Atlantu u Džordžiji u četvrtak, da me uhapse!", napisao je Tramp na svojoj društvenoj mreži, preneo je AP.
Prethodno je Trampu određena kaucija od 200.000 dolara. U dogovoru o kauciji, koji su potpisali Trampovi advokati i glavna tužiteljka okruga Fulton Fani Vilis, utvrđeni su uslovi za puštanje na slobodu uključujući zabranu zastrašivanja svedoka i opstruisanja pravde.
Trampu je zabranjeno da govori "na bilo koji način, direktno ili indirektno" o činjenicama iz slučaja sa drugim optuženima ili svedocima, osim preko advokata.
 
"To obuhvata, ali nije ograničeno na objave na društvenim mrežama ili deljenje objava drugih pojedanaca na mrežama", navodi se u uredbi koju je potpisao sudija Višeg suda okruga Fulton.
 
Tramp je prošle nedelje, zajedno sa još 18 osoba, u Džordžiji optužen za niz krivičnih dela, u okviru plana da ostane na vlasti uprkos porazu od Džozefa Bajdena na izborima 2020. godine.
 
Tužiteljka je svima optuženima dala rok do petka u podne da se predaju u zatvor okruga Fulton, gde bi trebalo da budu procesuirani. Predložila je da se izjašnjavaju o krivici u prvoj nedelji septembra, a da suđenje počne u martu, podseća Glas Amerike.
 
Optužnica koju je podigla velika porota u Džordžiji je četvrta protiv 45. američkog predsednika i druga koja ga tereti da je pokušao da promeni rezultate glasanja 2020. godine. 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Tusk rekonstruisao vladu Poljske

Poljski premijer Donald Tusk danas je rekonstruisao vladu, u sklopu koje će dosadašnji koordinator specijalnih službi Tomaš Sjemonjak stupiti na dužnost ministra unutrašnjih poslova.