VIDEO: Osmoro dece i dvoje odraslih zarobljeni u žičari koja visi 365 metara iznad tla

U Pakistanu je u toku hitna akcija spasavanja osmoro dece i dve odrasle osobe zarobljene u žičari koja visi 365 metara iznad planinskog regiona na severozapadu zemlje.
VIDEO: Osmoro dece i dvoje odraslih zarobljeni u žičari koja visi 365 metara iznad tla
Foto: Pixabay (ilustracija)
Deca su putovala u školu u provinciji Hajber Pahtunhva kada je jedan od kablova žičare pukao u utorak u devet sati po lokalnom vremenu, rekao je vođa spasilaca Bilal Ahmad Faizi.
Tanver Ur Rehman, lokalni zvaničnik okruga Battagram, rekao je da se spasilački napori vode sa zemlje zbog visine žičare.
"Žičara je 365 metara iznad zemlje. Spasilački napori su nemogući bez helikoptera, a potrebni su iskusni spasioci kako bi se osiguralo da sve prođe bez problema", naveo je on.
 
Državni organ za upravljanje katastrofama zatražio je pomoć helikoptera da izvede akciju spasavanja, preneo je CNN. Žičara povezuje dve zajednice u regionu i ima dva kabla, od kojih je jedan pukao, rekao je Faizi.
 
Privremeni pakistanski premijer naredio je da se odmah zatvore sve "dotrajale i neusaglašene žičare", navodi se u saopštenju njegove kancelarije.
 
Mnoga deca koja žive u udaljenim i planinskim delovima provincije, oslanjaju se na žičare da ih prevoze do škole i nazad. Nekima od njih nedostaje redovno održavanje i mogu biti rizičan oblik putovanja.
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet