Na severu Grčke nađeno 18 ugljenisanih tela, među žrtvama dvoje dece

Vatrogasci u Grčkoj našli su u blizini grada Aleksandropolisa 18 tela žrtava nastradalih u šumskom požaru, dok lokalni mediji navode da je među njima i dvoje dece.
Na severu Grčke nađeno 18 ugljenisanih tela, među žrtvama dvoje dece
Foto: Beta/AP
Dvoje dece je među 18 ljudi pronađenih mrtvih u šumovitoj oblasti u blizini sela Avantas u Evrosu, rekao je mrtvozornik Aleksandrupolisa Pavlos Pavlidis, koji je pregledao ugljenisana tela.
Medij themanews.com piše da se radi o migrantima.
"Bilo je ukupno 18 ugljenisanih tela, svi su muškarci, a dvoje su bili deca. Svi su nađeni u grupama od po dvoje ili troje na udaljenosti od 500 metara, očigledno dok su pokušavajli da pobegnu", rekao je Pavlidis.
 
Agencija Asošijeted pres javlja kako zvaničnici pretpostavljaju da je reč o migrantima koji su prešli granicu Turske, a zatim se krili u šumi.
 
Grčka policija aktivirala je Tim za idetifikaciju žrtava nesreća kako bi saznala o kome se radi, rekao je portparol vatrogasne službe Janis Antropios.
 
"S obziropm na to da nema izveštaja o nestalim osobama među stanovnicima iz okolne zone, postoji velika mogućnost da se radi o osobama koje su u zemlju ušle ilegalno", dodao je on.
 
"Tokom jučerašnjeg dana na teritoriji Grčke su, u nekoliko desetina požara, poginule dve osobe dok su dva vatrogasca hospitalizovana zbog povreda.
 
 
 
Ova šuma se nalazi severno od grada Aleksandropolisa, gde je juče evakuisana bolnica, jer je vatra stigla do tog grada. Pacijenti na intenzivnoj nezi i novorođenčad premešteni su iz Univerzitetske bolnice u tom gradu na trajekt u luci.
 
Nedaleko od sela kod Aleksadropolisa ranije je pronađen još jedan leš, i veruje se da je i to bio migrant.
 
 
Grčka služba za vanredne situacije slala je SMS poruke ljudima u toj oblasti, u kojima ih je pozvala da je napuste.
 
Portparol vatrogasne službe Janis Artopojos naveo je da se ispituje mogućnost da je 18 pronađenih žrtava u Grčku ušlo nelegalno, jer nemaju prijave o nestalim stanovnicima.
 
Region Evrosa postao je jedna od najpopularnijih ruta za migrante iz Sirije i ostatka Azije, gde oni prelaze reku Evros iz Turske i ulaze u EU.
  • Mina

    23.08.2023 13:59
    tuga
    koliko je život surov prema nekim ljudima...bezimeni bili bezimeni ostali, jako jako tužno i potresno.
  • Vlada Kovačević

    23.08.2023 06:47
    Resp
    Au....strašno
  • tuga

    22.08.2023 15:22
    jako strašno... siroti ljudi

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet