Dodik najavio da će od sada sve strance zvati Rudonjama

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da će od sada sve strance zvati "Rudonjama", optuživši SAD, Nemačku i posebno Veliku Britaniju da vode politiku usmerenu protiv Srba.
Dodik najavio da će od sada sve strance zvati Rudonjama
Foto: 021.rs (arhiva)
"Iako mislimo da smo se izborili za slobodu, mi i danas ovde imamo Rudonje, kao u Kočićevo doba. Imamo glavnog Rudonju iz istog naroda iz kojeg je bio i onaj iz Kočićeve priče. Taj Rudonja hoće da otme zemlju Srbima, a mi mu iz inata pokazujemo srednji prst", rekao je Dodik, obraćajući se prisutnima na "Kočićevom zboru".
Dodao je da i on uskoro ide na "neke sudanije", kao nekada Kočićevi junaci, aludirajući na optužnicu koju je protiv njega podiglo Tužilaštvo BiH zbog nesprovođenja odluka visokog predstavnika u BiH.
Ponovio je da BiH "nije naša država, već naše trenutno moranje".
 
"Bez Republike Srpske nema slobode. Bez Republike Srpske nema Srba na Manjači, bez Republike Srpske nema ni Kočićevog zbora", rekao je Dodik.
 
Potom se uputio pod šatore.
  • злица

    29.08.2023 13:17
    ?
    Питам се по промени ове власти дали ће бити урађена.Лустрација.Ако и сада не буде као после милошевића,онда узалуд све децо бежите одавде.
  • savremenik

    28.08.2023 16:56
    Možda i dve
    Da postoji svetski muzej gluposti, miletu bi bila posvećena bar jedna soba.
  • Ufff

    28.08.2023 10:05
    Sklonite ga!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Belorusija zabranila Dojče vele

Beloruske vlasti proglasile su danas beloruski servis nemačkog državnog medija Dojče vele ekstremističkom organizacijom i zabranile njegove aktivnosti u zemlji.