Ruska obaveštajna služba: Organizatori NATO agresije na Jugoslaviju nisu ništa naučili

Direktor ruske obaveštajne službe (SVR) Sergej Nariškin izjavio je danas u Moskvi da organizatori NATO agresije na Jugoslaviju nisu izvukli nikakvu moralnu pouku iz onoga što su uradili.
Ruska obaveštajna služba: Organizatori NATO agresije na Jugoslaviju nisu ništa naučili
Foto: Pixabay
Nariškin, koji je i predsednik Ruskog istorijskog društva koje je danas otvorilo izložbu o bombardovanju Jugoslavije 1999. godine, rekao je da to nije jedini put kada su "ratni zločini alijanse" zaprepastili svet, preneo je TASS.
Nariškin je naveo da se ta situacija ponovila u Avganistanu i Iraku, u Siriji i Libiji, a sada, kako tvrdi, "i na teritoriji bivše Ukrajinske Sovjetske Socijalističke Republike".
"Gledajući na više od pola veka istorije Severnoatlantske alijanse, postaje očigledno da apetiti agresora koji veruje u svoju nekažnjivost mogu samo da rastu. U takvim slučajevima, kao što istorija pokazuje, samo blagovremena demonstracija čvrstine može doneti nešto dobro", rekao je on.
  • Umereno

    31.08.2023 18:11
    Ali odlučno
    Od kraja Drugog svetskog rata do 2001. godine, od 248 oružanih sukoba, koji su se dogodili u 153 regiona sveta, 201 su pokrenule Sjedinjene Američke Države.
    Obrađuje se statistika za period 2001-2023.
  • Todor Svrakić

    30.08.2023 22:17
    A izgleda da ni organizatori agresije na Ukrajinu nisu ništa naučili.
  • Poljska

    30.08.2023 19:27
    SSSR je izvršio invaziju na Mađarsku 1956, Čehoslovačku 1968, za zločine nad Poljacima već znamo, oni nemaju moralnog prava bilo kome da šta govore.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet