Državljani Srbije osumnjičeni za silovanje devojčice na Lefkadi

Dvojica srpskih državljana iz Bujanovca osumnjičena su za silovanje 14-godišnje devojčice na grčkom ostrvu Lefkada.
Državljani Srbije osumnjičeni za silovanje devojčice na Lefkadi
Foto: Pixabay
Grčki mediji javljaju da su dvojica stranih državljana, starosti 18 godina i 21 godinu, uhapšena zbog sumnje da su počinila krivična dela silovanje i polne radnje nad maloletnim licem, a u Ambasadi Srbije u Atini potvrdili su za RTS da je reč o državljanima Srbije.
Policiji je u ponedeljak podneta prijava, u kojoj se navodi da su 14-godišnju devojčicu, meštanku ostrva, dvojica muškaraca prisilila na polni odnos uz upotrebu fizičkog nasilja, prenosi grčki javni servis ERT.
Kako navode lokalni mediji, osumnjičeni su u petak uveče namamili maloletnicu na plažu na Lefkadi, a sudski lekar je potvrdio silovanje.
 
Tužilac je izdao nalog za hapšenje, nakon čega su dvojica mladića privedena u sredu.
 
Oni su dali izjavu u policiji, posle čega su pušteni da odu u grad Nidri gde će ostati narednih mesec dana. Njihova advokatica po službenoj dužnosti Eleni Ferentinu rekla je da su njeni klijenti dobili dovoljno vremena da dokažu da se nije dogodilo ono što tvrde tužioci.
"Njima su uvedeni restriktivni uslovi i ukoliko ih budu poštovali, moći će da se vrate u svoju zemlju", rekla je advokatica, prenosi portal lefkada.gr.
 
RTS nezvanično saznaje da osumnjičeni državljani Srbije negiraju da su je silovali.
  • w/e

    02.09.2023 13:44
    @Mile
    Pogledaj demografiju nebeskog naroda u Bujanovcu.
  • Mile

    02.09.2023 12:03
    Nebeski narod. Vreme je da se spustimo na zemlju i uvidimo da smo dotakli dno.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet