Pacijenti u Severnoj Makedoniji primali citostatike razblažene fiziološkim rastvorom?

Ministarstvo unutrašnjih poslova Severne Makedonije i Tužilaštvo pretresli su Kliniku za onkologiju u Skoplju i stanove nekih od zaposlenih.
Pacijenti u Severnoj Makedoniji primali citostatike razblažene fiziološkim rastvorom?
Foto: Pixabay
Pretresi su usledili posle pisanja medija da je osoblje te bolnice pacijentima davalo citostatike razblažene fiziološkim rastvorom.
Premijer Severne Makedonije Dimitar Kovačevski izjavio je da se već 20 godina slušaju priče o tome da se pacijenti na Klinici za onkologiju leče fiziološkim rastvorom, dok skupi lekovi protiv raka završavaju na crnom tržištu, ali da je sada prvi put sprovedena obimna operacija Ministarstva unutrašnjih poslova i tužilaštva.
Kako prenosi portal Makfaks, Kovačevski je pozvao građane da ne napadaju sve lekare i medicinske sestre, jer su većina izuzetni ljudi.
 
"Svako krivično delo ima svoje ime i prezime i odgovornost, a zadatak Ministarstva unutrašnjih poslova i Tužilaštva je da obezbede dokaze na osnovu kojih će se identifikovati počinioci", rekao je Kovačevski.
 
Kovačevski smatra da je opsežna akcija MUP i Tužilaštva dokaz da se optužbe iznete u medijima ozbiljno shvataju i najavljuje da će na isti način postupiti ako postoje takve sumnje i za druge klinike.
 
Kako prenosi portal Telma, predsednik Severne Makeodnije Stevo Pendarovski rekao je da su informacije o slučaju lekova na okologiji frapantni.
 
"Umesto da se pacijentima sa najtežim dijagnozama pruži podrška i zaštita, zdravstveni sistem je podbacio, čime je izgubljeno poverenje i oblolelih i dovelo u pitanje kvalitet lečenja svakog pacijenta", istakao je Pendarovski na Fejsbuku.
 
Na društvenim mrežama za danas je u 18 sati zakazan protest ispred Vlade Severne Makedoniji na kojem će biti zatražena ostavka ministra zdravlja, odgovornost direktorka zdravstvene inspekcije i odgovornost direktora Klinike. 
  • Blabla

    05.09.2023 10:02
    E
    Svi zavrsili u privatnim klinikama
    Pa su tamo kao bolji lekovi
  • Marko

    04.09.2023 16:38
    Eutanazija
    A da istim tim medicinskim radnicima pomeneš asistiranu eutanaziju, licemerno bi se zgrozili i prenemažući se pozvali na Hipokratovu zakletvu. Balkanske lakrdije, licemerja, laži i lopovluci! Sve više stičem utisak da se deo lekara odupire asistiranoj eutanaziji jer bi time izgubili deo prihoda.
  • Garisa

    04.09.2023 16:12
    Pa sta?
    Kos nas je vise od 600 beba primilo fizioloski rastvor umesto vakcine...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.