Opozicija u Republici Srpskoj planira da održi skup uprkos zabrani MUP-a

Predsednik Partije demokratskog progresa (PDP) Branislav Borenović izjavio je da će opozicione stranke večeras održati skup "Parlament na otvorenom", na platou ispred skupštine RS, uprkos zabrani.
Opozicija u Republici Srpskoj planira da održi skup uprkos zabrani MUP-a
Foto: 021.rs
"Nema povlačenja, nema odustajanja. Večeras u 19 časova ćemo, zajedno s našim narodnim poslanicima, biti ispred Narodne skupštine RS, naše najvažnije institucije koju režim uporno gazi i ponižava", rekao je Borenović, preneli su banjalučki mediji.
On je istakao da je "neverovatno što je skup prvobitno bio odobren, da bi posle nekoliko sati bilo zabranjeno održavanje na traženoj lokaciji".
"Možemo pretpostaviti šta su motivi i odakle je došla naredba o zabrani. Bez obzira na to, večeras ćemo se okupiti da čujemo narodne poslanike i podsetimo sve na koje načine su kršeni zaključci NSRS", naveo je Borenović.
 
U rešenju MUP-a RS stoji da je su mesta predviđena za održavanje javnih skupova park "Mladen Stojanović" i "Trg Krajine".
 
Borenović je podsetio na to je da je opozicija tražila posebnu sednicu parlamenta RS, ali da je vladajuća koalicija to odbila.
 
Opozicija je tražila posebno skupštinsko zasedanje, jer je vladajuća koalicija u RS u državnom parlamentu glasala za usvajanje nekoliko zakona iz "evropske agende", mada je NSRS ranije usvojila zaključke prema kojima predstavnici RS neće razgovarati o rešavanju bilo kog od 14 prioriteta iz Mišljenja Evropske komisije, dok se ne reše pitanja odlaska stranih sudija iz Ustavnog suda BiH i zatvaranje Kancelarije visokog predstavnika (OHR).

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet