Na Kubi uhapšeno 17 osoba, sumnjiče se da regrutuju muškarce da se na ruskoj strani bore u Ukrajini

Kubanske vlasti uhapsile su 17 osoba zbog navodne veze sa mrežom trgovine ljudima koja deluje iz Rusije sa ciljem da regrutuje muškarce za rat u Ukrajini.
Na Kubi uhapšeno 17 osoba, sumnjiče se da regrutuju muškarce da se na ruskoj strani bore u Ukrajini
Foto: Pixabay
Ministarstvo unutrašnjih poslova radi na "neutralisanju i raskrinkavanju mreže trgovine ljudima koja deluje iz Rusije kako bi uključila kubanske građane koji tamo žive, pa čak i neke sa Kube, u vojne snage uključene u vojne operacije u Ukrajini", saopštila je kubanska vlada. 
Šef istrage Sesar Rodriges je sinoć rekao da je do sada uhapšeno 17 osoba, ne navodeći njihovu nacionalnost.
Tužioci su rekli da bi za optužbe koji im se stavljaju na teret mogle, u slučaju krivice, da budu izrečene kazne od 30 godina zatvora, doživotne robije ili čak smrtna kazna.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet