Tužilaštvo BiH traži da se Dodiku zabrani obavljanje dužnosti na 10 godina

Tužilaštvo BiH je u optužnici protiv predsednika RS Milorada Dodika i vršioca dužnosti direktora Službenog glasnika RS Miloša Lukića predložilo da im se zabrani obavljanje dužnosti na deset godina.
Tužilaštvo BiH traži da se Dodiku zabrani obavljanje dužnosti na 10 godina
Foto: 021.rs
"Osumnjičenima da se izrekne mera zabrane obavljanja funkcija i to osumnjičenom Miloradu Dodiku prestanak obavljanja funkcije predsednika Republike Srpske, a osumnjičenom Milošu Lukiću prestanak obavljanja funkcije direktora Javne ustanove Službeni glasnik Republike Srpske u trajanju od deset godina", navedeno je u predlogu koji je Tužilaštvo BiH poslalo Sudu BiH, a objavio N1 Sarajevo.
Goran Bubić, Dodikov advokat, izjavio je da će "sve proučiti tek večeras, po povratku sa službenog puta", dodavši da će Dodikov pravni tim u svakom slučaju uložiti prigovor.
Sud BiH je u ponedeljak, 11. septembra, potvrdio optužnicu protiv Milorada Dodika i Miloša Lukića, koji se terete za krivično delo neizvršavanje odluka visokog predstavnika u BiH.
  • Bojan

    17.09.2023 17:16
    @Mr Pit & 12 guslaca

    A ko će da ih spreči? I BiH mora da radi šta međunarodna zajednica kaže, a ovaj njen šugavi kanton mogu da zgaze kao bubašvabu i niko ni 'a' ne bi rekao.
  • Mr Pit & 12 guslaca

    14.09.2023 12:50
    Ко сте ви да нешто забраните у Републици Српској ?! Код вас послушних- бескичмењака нема преломних тренутака , тек кад клекнете,станете на своје ноге!
    (Мр Пит & 12 'гуслача')
  • EU

    14.09.2023 10:55
    Ali bre
    Sa Tita ste spali na Vucica, sa Kobasica na parizer, sa Dobrice na Dodika... nema vama pomoci

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Belorusija zabranila Dojče vele

Beloruske vlasti proglasile su danas beloruski servis nemačkog državnog medija Dojče vele ekstremističkom organizacijom i zabranile njegove aktivnosti u zemlji.