Ni privatni ruski automobili od ponoći neće smeti da uđu u Poljsku

Od ponoći u Poljsku više neće smeti da ulaze automobili registrovani u Rusiji, čak ni privatni, ma ko da im je vlasnik.
Ni privatni ruski automobili od ponoći neće smeti da uđu u Poljsku
Foto: 021.rs
Poljska je danas i na putnička vozila proširila zabranu koja je do sada važila za kamione, saopštio je ministar unutrašnjih poslova i administracije Marijuš Kaminjski.
"Ranije nisu smeli da ulaze ruski kamioni, sada zaokružujemo tu zabranu. Nijedan ruski automobil više neće ući u Poljsku. Važi za sve, bez obzira da li se koriste u komercijalne svrhe ili su to privatni automobili, bez obzira da li je vlasnik ruski državljanin ili građanin neke druge države", kazao je ministar Kaminjski novinarima na graničnom prelazu Terespol - Brest na granici s Belorusijom.
Ranije ove nedelje su takvu zabranu uvele baltičke republike i Finska.
 
Ministar Kaminjski se pozvao na preporuke Evropske komisije o ulasku ruskih vozila na teritoriju Evropske unije.
 
"To je još jedan element sankcija protiv Rusije i građana te države u vezi sa brutalnim ratom u Ukrajini. To je u vezi s tim da ruska država danas predstavlja pretnju za medjunarodnu bezbednosti", rekao je poljski ministar unutrašnjih poslova.
  • logika

    16.09.2023 20:27
    Sad rusi treba da zabrane prelet aviona pa nek iz evrope za daleki istok lete preko amerike.
  • Sofronije

    16.09.2023 20:14
    Kos
    Malo zakasneli potez,ali bolje ikad nego nikad,pa ti isti rusi su glasali ovog Putina kojem po anketama raste popularnost,pa rusi su napali Ukrainu a ne Meksiko..
  • w/e

    16.09.2023 18:45
    smesno
    Ocajnicka mera kojom se nadaju da ce okrenuti narod protiv vlasti u koju bi trebali da upru prste i kazu da je to iskljucivo njihova krivica.
    Vise ce doprineti tome da ih jos vise mrze. EU donosi toliko glupe i nepojmljive zakone, sankcije itd da me nista vise ne moze zacuditi. Ocito da imaju neograniceno prostora za dizanje inflacije.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet