Erdogan: Ankara može da se raziđe s Evropskom unijom

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan izjavio je danas u Istanbulu da Ankara može da se raziđe s Evropskom unijom ako bude potrebno.
Erdogan: Ankara može da se raziđe s Evropskom unijom
Foto: Pixabay
Erdogan je komentarišući izveštaj Evropskog parlamenta za Tursku rekao da EU pokušava da se udalji od Turske.
Ankara će napraviti neophodne procene i može se razići s EU ako bude potrebno, rekao je Erdogan na konferenciji za novinare pred polazak na sastanak Generalne skupštine UN u Njujorku sledeće sedmice.
Kada je reč o proces pristupanja Švedske NATO, Erdogan je ponovio da ta zemlja mora da ispuni svoje obaveze.
 
"Pre svega, Švedska mora da ispuni svoju dužnost. Nije dovoljno pripremiti zakon, potrebno ga je sprovesti. Ako dopuštaju teroristima demonstracije pod zaštitom švedske policije, to znači da ne ispunjavaju svoje obaveze", rekao je Erdogan.
  • w/e

    17.09.2023 00:04
    @Placac poreza
    Ako je mudar, nece se dodvoravati onima koji su mu organizovali drzavni udar.
  • Plaćač poreza

    16.09.2023 19:10
    Erdogan je ipak mudar i zna da bolji savez od saveza sa EU i članstva svoje zemlje u EU jednostavno nema, ako misli dobro svom narodu i državi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet