Avion akrobatskog tima se srušio na automobil u Italiji, poginula petogodišnja devojčica

Avion koji je deo poznatog italijanskog akrobatskog tima "Freće trikolori" srušio se na aerodromu Kazele u blizini Torina nakon što je jato ptica najverovatnije uletelo u motor.
Pilot se spasao tako što se katapultirao, dok je avion pao na automobil u kojem je putovala jedna porodica, pri čemu je stradala petogodišnja devojčica.
Formacija od nekoliko aviona poletela je u pravcu Verćelija, kada je avion "pony 4", kojim je pilotirao Oskar del Do, izgubio visinu, a zatim se srušio.
Pilot je nekoliko sekundi pre pada aviona uspeo da se katapultira. Međutim, avion je pao na automobil kojim su putovali roditelji sa dvoje dece.
 
 
Petogodišnja devojčica izgubila je život, dok je devetogodišnji dečak zadobio opekotine na 15 odsto površine tela. Roditelji su u bolnici, kao i pilot.
 
Zbog nesreće je otkazan spektakl koji je "Freće trikolori" trebalo da izvedu danas u organizaciji aero-kluba iz Torina, a povodom stogodišnjice italijanske vojne avijacije.
 
Aerodrom Kazele je privremeno zatvoren. Sličan incident se na ovom aerodromu dogodio oktobra 1996. godine, kada se kargo let "Aeroflot 9981", koji je poleteo iz Moskve, srušio prilikom sletanja. Život su izgubile dve osobe, a 13 je povređeno.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.