Bugarski poljoprivrednici blokirali puteve zbog uvoza ukrajinske robe

Poljoprivrednici širom Bugarske protestovali su jer je vlada ukinula zabranu prehrambenih proizvoda iz Ukrajine, žaleći se da će taj potez izazvati priliv robe i sniziti cene lokalnih proizvoda.
Bugarski poljoprivrednici blokirali puteve zbog uvoza ukrajinske robe
Foto: Beta/AP

Više stotina blokiralo je traktorima puteve širom zemlje, noseći zastave Bugarske i trubeći.

Bugarski poslanici su u četvrtak, 14. septembra, dozvolili nastavak uvoza iz Ukrajine, rekavši da je zabrana lišila vladu poreskih prihoda i dovela do povećanja cena hrane.
Evropska unija je dan posle odlučila da ne obnovi zabranu prolaska hrane iz Ukrajine kroz njoj susedne zemlje, članice EU.
 
Ovaj potez vodi ka sukobu Brisela sa Poljskom, Slovačkom, Mađarskom i Rumunijom.
 
Poljska, Mađarska i Slovačka su od tada jednostrano uvele sopstvene blokade, preteći evropskom jedinstvu u podršci Ukrajini protiv ruske invazije.
  • Impotentan narod

    18.09.2023 21:47
    Znači od svih bivših socijalističkih država - jedino su Srbi ostali bez mu..a!
  • 2023

    18.09.2023 21:23
    bravo ljudi!!!tako se brani zemlja

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet