VIDEO: Autobus sleteo sa puta u Crnoj Gori, najmanje dvoje mrtvih, vatrogasac i 21 putnik u bolnici

Najmanje dve osobe su poginule u današnjem udesu autobusa u mestu Obzovica, na putu Cetinje - Budva, potvrđeno je iz Uprave policije na društvenoj mreži Iks.
Njihovu smrt, kako su precizirali, konstatovale su na terenu ekipe Hitne medicinske pomoći.
 
Direktor cetinjske bolnice "Danilo l" Ivan Ivanović kazao da je u toj ustanovi zbrinut 21 putnik iz saobraćajne nesreće, kao i vatrogasac koji je bio na terenu, pišu Vijesti. On je naveo i da je sa ekipom sa lica mesta transportovao teško povređenog putnika do Kliničkog centra u Podgorici.
"U pitanju je strani državljanin, a iz naše bolnice su u KC transportovana za sada još četiri pacijenta. U toku je dijagnostika i obrada povređenih pacijenata, a nakon kvalifikacije povreda, doneće se odluka o daljem lečenju", kazao je Ivanović.
 
Vijesti pišu da je u autobusu bilo između 30 i 35 putnika, kao i da u autobusu nije bilo dece.
 
Putnici koji nisu povređeni, za Radio Cetinje su kazali da je autobus naglo skrenuo udesno i prevrnuo se.
 
Saobraćaj magistralnim putem Cetinje-Budva je obustavljen zbog nesreće.
 
Vozač priveden
 
Vozač autobusa  S.N. (36)  je priveden u policiju i zadržan.
 
On se požalio ekipi lekara koji su se prvi spustili do mesta nesreće da je osetio jak bol u potiljku glave i da je tada autobus u usponu Obzovice u desnoj krivini udario u bankinu, probio je i potom je vozilo sletelo u provaliju.
 
Autobus firme "Papović" prevozio je putnike na relaciji Nikšić-Budva.
Kako je potvrđeno "Vijestima", došlo je do sletanja autobusa, na pravcu između Obzovice i Brajića.
 
Vatrogascu pozlilo
 
Vatrogasac iz Cetinja primljen je u cetinjsku bolnicu "Danilo I" jer se tokom spasilačke akcije na Obzovici požalio na jak bol u grudima, pišu Vijesti.
 
Kako su Vijesti prenele, vatrogascu je pozlilo kad je stigao na mesto nesreće i video razmere tragedije. Direktor bolnice Ivan Ivanović kazao je da je u toku dijagnostika vatrogasca koji je primljen u bolnicu.
 
 
Na licu mesta je šest vozila Hitne pomoći.
 
"Vijestima" je u budvanskoj Službi zaštite i spasavanja rečeno da su poslali tri vozila sa vatrogascima, jer ima dosta povređenih.
Premijer Crne Gore uputio je saučešće porodicama stradalih u saobraćajnoj nesreći.
  • Ssy

    19.09.2023 20:48
    Nema te bankine
    Nikakve bankine ne pomažu kad su u pitanju obesni ili loši vozači, ili kad se zaspi za volanom.
  • Mary Poppins

    19.09.2023 18:12
    @Maja
    @Maja
    Postovana Majo,
    na poledjini tih bankina koje pominjete moraju (po zakonu) biti ugradjene 2 čelične sajle koje su projektovane da izdrzemasu vozila 40tona koje se kreće brzinom od 80kmh i imaju baš tu ulogu da amortizuju udarac i spreče da vozilo probije bankinu i sleti sa puta.
    U novije vreme se montiraju sajle od karbona koje su 6 puta elastičnije i 6 puta izdržljivije od čeličnih sajli jer se čelik može istezati do 1%, a nakon toga puca (učili smo u skoli o tome).
    Takve sajle mozete naci na bankinama svih autoputeva EU, osim na balkanu gde se nakon montaže pojave neki mračni likovi, demontiraju (ukradu) sajle i prodaju je na kilo kao sekundarnu sirovinu!!
    Kako je država i političari zainteresovana za očuvanje svojih fotelja, ona ne juri lopove, već je izdala naredbu (mimo zakona) da se takve sajle NE montiraju, Zato sto ce ih i ovako neko ukrasti. (Ali cena sajle je ugradjena u cenu izgradnje i odrzavanja auto puta !!)
    I tako se vrtimo u krug.I ako se prica o evropskim vrednostima,to znači da imamo policiju koja ne diluje nego juri ko krade i pljačka i moramo imati tuzilastvo koje za takvu kradju mora optuziti lopova da je izazvao opstu opasnost i pokusaj ubistva te kada se tako nesto desi niko neće krasti sajle i takva nesreća (koja se danas desila) može biti izbegnuta bez tragedije i zrtava.
    Zato je bitno da imamo drzavu bez korupcije na vrhu države,zato je važno da imamo evropske vrednosti koje su u stvari samo poštovanje i sprovodjenje zakona,nista više.
  • Bd

    19.09.2023 17:11
    Autobus
    Nije prvi put....prije dvije godine takodje je imalo doci do nesrece....isto prevoznik bio Papovic....stari put preko Danilovgrada....uzas bila sam u autobusu....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet