Sastanak država naslednica SFRJ održan bez Srbije

Ministarka spoljnih poslova Slovenije Tanja Fajon bila je u petak domaćin prvog sastanka na ministarskom nivou država naslednica bivše Jugoslavije.
Sastanak država naslednica SFRJ održan bez Srbije
Foto: 021.rs (Ilustracija)

Sastanak je održan na marginama 78. zasedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija (UN) u Njujorku.

Slovenija je inicirala sastanak u svetlu 20. godišnjice stupanja na snagu Sporazuma o pitanjima sukcesije i u cilju podsticanja razgovora o rešavanju otvorenih pitanja sukcesije nekadašnje Jugoslavije.
Ministri inostranih poslova Slovenije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Severne Makedonije su u zajedničkom saopštenju istakli da je na današnjem sastanku bilo reči o tome kako da se ubrza implementacija Sporazuma o pitanjima sukcesije.
 
Dogovorili su se da će blisko sarađivati u rešavanju otvorenih pitanja i da se redovno sastaju u tu svrhu.
 
Oni su takođe izrazili žaljenje što Srbija nije prisustvovala sastanku, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Slovenije.
  • @Mila

    23.09.2023 13:35
    Ivana
    Recite mi jel se to vaše srbovanje maže na hleb? Jel ukusno? Oćete to grickati u slast kad ne budete imali 'leba da jedete?
    Ta šešeljevska retorika autošovinizma je davno već postala izlizana stvar. Iskreno, mi svi koji imamo kritičko mišljenje u odnosu na ove lopove i štetočine ex radikale sad SNS smo i najveće patriote što sedimo u ovoj zemlji.
    Ali u pravu ste, možda bismo svi trebali da se pokupimo, ostavimo vas sendvičare da budete na dijeti parizerom i udišete svež vazduh koji će vam obezbediti Rio Tinto, pa nastavite da prebrojavate leševe i žrtve od pre 80 godina. Pojite se kosovskim mitom ali koliko se sećam Krajina je pala tako što su se Srbi pokupili i otišli. Možda bismo mi svi koji ne botujemo i ne bogatimo se putem SNS-a trebali da se pokupimo i odemo pa napokon i Srbija da padne i da završimo epopeju.
    Autodestrukcija i glupost je očigledno obeležje Srba. Večito naopaki, večito uvređeni da je svet nepravedan prema njima, večito opterećeni svojom "veličinom i značajem" a apsolutno nesvesni koliko su nebitni.
    Ali to što kažu, kakav si tako ćeš i proći.....pa sad Mila, interesuje me, kako nam ide? Jesmo ekonomski tigar i jel se srbovanje maže na hleb?
  • Марица

    22.09.2023 13:51
    Е малера,жвалави чита Енглески у УН а ови YUгословенски
  • Miki pezos

    22.09.2023 13:32
    Naucili smo nazalost
    @nista nismo naucili?
    Lepo ste se nalupetali gluposti i te price mozete prodavati nekome ko nije ziveo u vremenu raspada sfrj.
    Elem ,Jugoslavija je poraz srpske drzave 1945te. od strane srba van i dela iz srbije vecinski+ostali. Ova danas su posledice tog poraza i pobede crvene kuge ciji smo taoci do dana danasnjeg.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.