Održan novi skup podrške Dodiku i Lukiću

Nekoliko stotina građana prisustvovalo je u mestu Lapišnici u Istočnom Starom Gradu skupu podrške predsedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku i Milošu Lukiću.
Održan novi skup podrške Dodiku i Lukiću
Foto: 021.rs
To je još jedan u nizu protesta pod nazivom "Granica postoji" koja organizuju društva proistekla iz rata kao podrška Dodiku protiv koga je Tužilaštvo BiH podnelo optužnicu zbog nesprovođenja odluka Ustavnog suda BiH i neobjavljivanja odluka visokog predstavnika.
Optužnica je podignuta nakon što je Dodik potpisao ukaze o proglašenju zakona o nesprovođenju odluka Ustavnog suda BiH i neobjavljivanju odluka visokog predstavnika u BiH, koje je prethodno poništio Visoki predstavik u BiH Kristijan Šmit.
Šmit je nametnuo i izmene Krivičnog zakona BiH prema kojima nesprovođenje odluka Ustavnog suda BiH i odluka Visokog predstavnika predstavlja krivično delo, uz zaprećenu kaznu zatvora od šest meseci do pet godina i mogućnost smenjivanja sa dužnosti.
 
Predhodni protesti su bili organizovani 8. septembra na dve lokacije na međuentitetskoj liniji razdvajanja uz prisustvo nekoliko stotina građana, koji su stigli autobusima. Svi skupovi do sada protekli su mirno, a obezbeđivao ih je MUP RS.
 
Današnjem skupu su prisustvovali predsedavajući Kluba poslanika SNSD u Predstavničkom domu Parlamentarnekupštine Bosne i Hercegovine Staša Košarac i portparol SNSD Radovan Kovačević.
 
Ranije se o svemu oglasio i EUFOR koji je naveo da prati bezbednosnu situaciju u zemlji, a njihova vozila viđena su na pojedinim lokacijama.

Teme

BiH
  • aola

    23.09.2023 18:56
    @Serafin
    Ss

    Za razliku od Srbije gde je obrazovanje,poštenje i nepotkupljivost na zaista visokom nivou... Bolje ne može biti.
  • Serafin

    23.09.2023 12:48
    Ss
    Svi podaci sa terena govore da je obrazovanje i zdravstvo debelo zaostalo u Srpskoj,normalan iole obrazovan i zdrav covek kojeg ne mozes da kupis na glasanju za 5 maraka u zivotu ne bi glasao kreature poput Dodika ili Stanivukovica kao rezervnog Dodika..
  • Nena

    23.09.2023 11:47
    Rat je zavrsen
    pre 25-30 godina
    to je citav jedan zivot

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Četiri osobe poginule u jakoj oluji u Hjustonu

Četiri osobe su poginule juče u Hjustonu, u američkoj saveznoj državi Teksas, u jakoj oluji koja je izazvala i velike materijalne štete, brojne probleme u energetskom sistemu i lomila drveće.