Tramp proglašen krivim za prevaru

Bivši američki predsednik Donald Tramp i njegova porodična firma proglašeni su odgovornim za prevaru, u okviru parnice po građanskoj tužbi državne tužiteljke Leticije Džejms.
Tramp proglašen krivim za prevaru
Foto: Beta/AP
Presudu je doneo sudija Artur Engoron iz suda države Njujork na Menhetnu, preneo je Glas Amerike.
Džejms je tužila Trampa u septembru 2022, optužujući njega i firmu da su čitavu deceniju lagali o vrednosti svoje imovine i neto bogatstvu 45. predsednika SAD, kako bi dobili bolje uslove za bankarske kredite i osiguranje.
Ona je rekla da je Tramp uvećao sopstvenu neto vrednost za čak 2,23 milijarde dolara, a jednom merom i čak 3,6 milijardi dolara, u godišnjim finansijskim izveštajima datim bankama i osiguravajućim kompanijama.
 
Državna tužiteljka je rekla da imovina čija je vrednost "naduvana" obuhvata Trampovo imanje Mar-a-Lago na Floridi, njegov stan u potkrovlju kule na Menhetnu i razne poslovne zgrade i terene za golf.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet