Nemačka zabranila još jednu neonacističku grupu poznatu po indoktrinaciji dece

Nemačka vlada zabranila je ekstremno desničarsku, rasističku grupu, poznatu po indoktrinaciji dece, a rano jutros policija je pretresla više desetina domova njenih članova.
Nemačka zabranila još jednu neonacističku grupu poznatu po indoktrinaciji dece
Foto: Beta/AP
U saopštenju nemačkog Ministarstva unutrašnjih poslova navodi se da je zabranilo grupu Artemajnšaft, antidemokratsko udruženje sa oko 150 članova, uključujući i sve njegove podorganizacije Gafetzafen, Gilden, Frojndeskrajze i Familienverk.
"Zabranjujemo sektaško, duboko rasističko udruženje", rekla je ministarka unutrašnjih poslova Nensi Fezer.
Dodala je da je to "još jedan težak udarac desničarskom ekstremizmu i onima koji do danas šire nacističke ideologije" i da je organizacija pokušala da indoktrinira njihovu decu i mlade svojom antidemokratskom ideologijom.
 
"Grupa je svojim članovima dala uputstva kako da izaberu 'pravog supružnika' u okviru severne i centralnoevropske 'ljudske vrste' kako bi preneli pravilan genetski sastav po rasističkoj ideologiji udruženja. Ljudi drugih porekla su degradirani", navodi ministarstvo u svom saopštenju.
 
U ranim jutarnjim časovima nemačka policija je u 12 saveznih država pretresla 26 stanova i 39 članova grupe.
 
Prošle nedelje, nemačka vlada je zabranila neonacističku grupu Hamerskins Nemačka i izvršila pretres u domovima više desetina članova te grupe.
  • neoplanta

    27.09.2023 15:01
    @Goranđel
    Naravno, Antifa ima pravo da odluci ko je fasista, a ko ne.
  • Goranđel

    27.09.2023 14:27
    @neoplanta
    Antifa ne tuče ljude, već štiti ljudskost tako što bije fašistički ljudski otpad.
  • neoplanta

    27.09.2023 12:24
    Antifa
    Vazno je da Antifa slobodno moze da tuce ljude koji joj se nesvidjaju.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.