Vlada Crne Gore naredila da se zatrpa tunel koji vodi do Višeg suda

Vlada je Crne Gore je usvojila Predlog za davanje saglasnosti za preduzimanje aktivnosti u cilju dovođenja u prvobitno stanje podzemnog tunela.
Tunel se nalazi na potezu od stana u Njegoševoj ulici u Podgorici u ulazu 12 do depoa Višeg suda u Podgorici.
"Budući da je 11. septembra ove godine izvršeno teško krivično delo obijanja depoa Višeg suda u Podgorici, kojom prilikom je iskopan tunel, u dostavljenom Predlogu je ocenjeno da je, zbog neobezbeđenosti tunela, kao i saobraćajnice i pešačke zone ispod kojih je iskopan, neophodno da u što kraćem roku nadležna služba izvrši njegovo zatrpavanje", saopštila je Vlada.
Dodaje se da je Vlada zadužila Upravu za katastar i državnu imovinu da sprovede postupak dovođenja terena u prvobitno stanje.
 
"Imajući u vidu da je Osnovno državno tužilaštvo obavestilo Upravu policije da je uviđaj završen i dalo saglasnost da se izvedu građevinski radovi u cilju zatrpavanja prokopanog tunela, Vlada je zadužila Upravu za katastar i državnu imovinu da sprovede postupak dovođenja terena u prvobitno stanje", piše u saopštenju, prenose Vijesti.
 
Podsećamo, policija je identifikovala više osoba koji su učestovavali u kopanju tunela iz suterena zgrade u Njegoševoj ulici do sudskog depoa 11. septembra.
 
Za to obijanje sudskog depoa i krađu dokaza Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici sumnjiči četvoricu državljana Srbije - Veljka Markovića (32), njegovog strica Milana Markovića (53), Dejana Jovanovića (30) i Vladimira Erića (32).
 
Među osumnjičenima je i Katarina Baćović iz Podgorice koja je koristeći lažna dokumenta iznajmila stan iz koga je počelo kopanje tunela. Ona je inače ćerka upravnice sudske pisarnice.
  • zztop

    29.09.2023 20:01
    Ma šta kažete - sudska pisarnica , baš je njima stalo da nestanu dokazi, oružje i droga, ma ajte ima tu krupnih riba kojima je više stalo ...
  • R

    28.09.2023 22:23
    R
    Svi kopaju van Suda ovi u Sud!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izabrana treća vlada Andreja Plenkovića

Posle desetočasovne rasprave Hrvatski sabor je izglasao treću vladu Andreja Plenkovića, bivšeg i budućeg premijera i predsednika Hrvatske demokratske zajednice (HDZ).

Četiri osobe poginule u jakoj oluji u Hjustonu

Četiri osobe su poginule juče u Hjustonu, u američkoj saveznoj državi Teksas, u jakoj oluji koja je izazvala i velike materijalne štete, brojne probleme u energetskom sistemu i lomila drveće.