Sud BiH ponovo odbio zahtev odbrane Dodika za izuzeće sutkinje u procesu protiv njega

Sud BiH je opet odbio zahtev odbrane predsednika RS Milorada Dodika za izuzeće sutkinje Јasmine Ćosić-Dedović u procesu koji se protiv njega vodi zbog nesprovođenja odluka visokog predstavnika u BiH.
Sud BiH ponovo odbio zahtev odbrane Dodika za izuzeće sutkinje u procesu protiv njega
Foto: 021.rs
Odluka je doneta jednoglasno, odnosno za nju je glasalo svih 36 sudija na opštoj sednici, objavio je danas sarajevski "Avaz".
Јasmina Ćosić-Dedović je potvrdila optužnicu, koju je protiv Dodika i vršioca direktora Službenog glasnika Republike Srpske Miloša Lukića podiglo Tužilaštvo BiH zbog neizvršavanja odluka visokog predstavnika.
Visoki predstavnik Kristijan Šmit poništio je 1. jula zakone koje je usvojila Narodna skupština RS, u vezi s neobjavljivanjem odluka visokog predstavnika i neprimenjivanjem odluka Ustavnog suda BiH.
 
Dodik je, međutim, potpisao ukaz o stupanju na snagu spornih zakona, a Miloš Lukić ih je objavio u "Službenom glasniku RS".
 
Dodikov advokat Goran Bubić istakao je ranije za RTRS da je razlog za traženje izuzeća sutkinje Ćosić-Dedović "razumna sumnja u nepristrasnost postupajućeg sudije".
  • Ana

    30.09.2023 00:32
    Republika Srpska je u bankrotu
    Dodik je drugi Radoicic.
  • Теткица

    29.09.2023 22:43
    Нека тражи судију из Новог Сада још никог на робију нису послали а они што су били у кућном притвору су им побегли

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet