Autobusi i kamioni u Milanu moraće da imaju senzore kako bi se smanjile nesreće biciklista

Grad Milano nastoji da obaveže vlasnike autobusa i kamiona da instaliraju senzore za "mrtve uglove", kako bi smanjio broj žrtava na putevima među biciklistima i pešacima.
Autobusi i kamioni u Milanu moraće da imaju senzore kako bi se smanjile nesreće biciklista
Foto: Pixabay
Ovo je usledilo nakon niza nesreća od kojih su neke bile fatalne i dovele do protesta građana.
Italijanska metropola takođe pooštrava pravila svog sistema naplate u cilju umanjenja zagađenja i saobraćaja, u gradu u kojem kvalitet vazduha odavno nije u skladu sa standardima Evropske unije, preneo je Rojters.
Prema novim pravilima, koji stupaju na snagu u ponedeljak, kombijima, autobusima i kamionima biće zabranjeno kretanje u većem delu grada od ponedeljka do petka, tokom radnog vremena, izuzev ako nisu opremljeni senzorima, nalepnicama upozorenja i zvučnim signalima.
 
Neki privremeni izuzeci važe do 2024. ili 2025. kako bi vozači imali vremena da se prilagode novim propisima.
 
Prema studiji profesora urbanog planiranja u Milanu Paola Bocuta, broj nesreća na biciklu u Milanu je sa 980 - 1.060 u periodu 2014-2019, porastao na 1.250 u 2021. i 1.467 u 2022. godini.
  • @Ja bre

    01.10.2023 16:09
    Ne mogu da se saglasim sa Vama. Vozači kamiona i autobusa se samo vozikaju tamo amo po gradovima, prevoze beskoristan teret ili dokone putnike pa bi trebalo da više povedu računa o onima koji imaju preča posla i zaokupljeni su problemima.
  • Realista

    01.10.2023 14:08
    Senzor detekcije glupana?
    To znači da je vozač kamiona odgovoran zato što neko nije sposoban da se prostorno orjentiše?
  • Ja bre

    01.10.2023 11:19
    Fantomi na biciklima.
    Mislim da tu treba raditi na edukaciji biciklista i motorista o postojanju mrtvih uglova kod kamiona, kombija i slicnih vozila i kako ih izbegavati.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.