Zagrepčanin silovao pastorku pa osuđen na upola manju kaznu jer je u ratu bio specijalac

Županijski sud u Zagrebu osudio je nepravomoćno na dve i po godine zatvora 54-godišnjeg K. Š. iz okoline Zagreba, zbog silovanja punoletne pastorke.
Zagrepčanin silovao pastorku pa osuđen na upola manju kaznu jer je u ratu bio specijalac
Foto: Pixabay
Kako javljaju hrvatski mediji, reč je o upola manjoj kazni iz razloga što je tokom ratnih dešavanja bio policajac.
Prema pisanju Slobodne Dalmacije, za to krivično delo je prema hrvatskom zakonu propisana zakonska kazna od minimalno pet do maksimalno 15 godina.
Međutim, ovom 54-godišnjaku je sud izrekao kaznu od tek dve i po godine zbog "olakšavajućih okolnosti".
 
Muškarac je osuđen jer je u drugoj polovini marta 2022. godine u svojoj kući u kojoj je stanovao s vanbračnom suprugom i s njenom ćerkom, silovao pastorku.
 
Prilikom izricanja presude, sud je uzeo nekoliko olakšavajućih okolnosti u korist 54-ogodišnjaka, između ostalog to što do sada nije osuđivan i to što je vreme rata obavljao funkciju.
 
"Kao olakšavajuću okolnost sud je uzeo to da je osuđenik učesnik rata kao pripadnik specijalne policije time da je u ratu učestvovao od 1991. do 1995. godine, nosilac je Spomenice Domovinskog rata i medalje 'Oluja'. Sve navedene okolnosti dovedene u međusobnu vezu i u svojoj konačnici predstavljaju naročito olakšavajuću okolnost", naveo je sud u svojoj presudi.
  • Suština

    01.10.2023 11:22
    Pošto Srbija nije učestvovala u ratu kod nas je potrebno da imaš člansku kartu ili da budeš kum, brat, ljubavnica - i onda bre ni na sud ne ideš! Fioka! Kraj!
  • Tanja

    01.10.2023 08:24
    Sramotno !
    Zbog navodnih ,,olakšavajućih ,, okolnosti i činjenice da je policajac trebalo je da dobije duplu kaznu, jer pretpostavka je da zna šta je nasilje i kako se protiv njega boriti. Ssmo Drskonske kazne.
  • Orko

    01.10.2023 07:56
    Sramota

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet