Putin: Avion u kojem je poginuo Prigožin nije oboren spolja, u telima tragovi bombi

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da su u telima poginulih u avionskoj nesreći, u kojoj je stradao i osnivač "Vagnera" Jevgenij Prigožin, otkriveni tragovi ručnih bombi.

On je istakao da je istraga utvrdila da nije bilo spoljašnjeg uticaja na letelicu.

"Direktor Istražnog komiteta Aleksandar Bastrikin me je izvestio da su u telima poginulih otkriveni fragmenti ručnih bombi. Spoljašnjeg uticaja na avion nije bilo, to je utvrđeno veštačenjem tokom istrage", rekao je Putin na plenarnoj sednici debatnog kluba "Vajdaj".
Putin je naveo da istraga o padu aviona još nije završena i dodao da su istražitelji pogrešili što nisu testirali tela na alkohol i droge, s obzirom na to da je ranije u "Vagnerovim" prostorijama u Sankt Peterburgu nađen kokain.
 
Privatni avion "Embrer" srušio se 23. avgusta u blizini sela Kuženjkino u Tverskoj oblasti. U njemu se nalazilo deset ljudi, uključujući tri člana posade, među kojima je bio i Prigožin.
  • U XXI-vi vek

    06.10.2023 08:54
    smo ušli na čelu sa izlapelim vodjama svetskih sila iz prošlog veka !!! I evo nas usred novog-starog srednjeg veka samo tehnološki poboljšanog.
  • Singer

    06.10.2023 07:06
    70+
    Nije nego smetao i nestao kraj priče sad može da priča šta hoće sigurno neće prihvatiti da je on glavni krivac za sva nedela koje čini Rusija.
  • AntiZaNe

    06.10.2023 01:02
    Samoubistvo
    iz zasede.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet