Ministarstvo: Nema Srba među stradalima u Izraelu, naši državljani da prate instrukcije nadležnih

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije saopštilo je da među žrtvama sukoba u Izraelu, po dosad dostupnim zvaničnim podacima, nema državljana Srbije.
Ministarstvo: Nema Srba među stradalima u Izraelu, naši državljani da prate instrukcije nadležnih
Foto: Beta/AP
Državljanima Srbije koji se nalaze na teritoriji Izraela, sa boravkom ili u poseti, savetuje se da prate instrukcije nadležnih organa pozadinske zaštite, koje podrazumevaju boravak u propisanom javnom ili kućnom skloništu tokom raketnog napada, odnosno ostanak kod kuće ili u hotelskom smeštaju dok javna bezbednost ne bude osigurana.

Detaljne informacije i instrukcije mogu se pratiti na izraelskom Nacionalnom portalu za hitne situacije – National Emergency Portal.

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije osudilo je napad na Izrael i stoji uz njegove građane u ovom teškom času, navodi se u saopštenju.
 
"Duboko saosećamo sa porodicama žrtava i najsnažnije osuđujemo svaki vid terorizma i nasilja. Odustajanje od nasilja je jedini put napred", naveli su iz ministarstva.
 
Dodali su da sa pažnjom prate dešavanja u Izraelu i u kontaktu su sa ambasadom Srbije u Tel Avivu, kao i počasnim konzulom Aleksandrom Nikolićem, kako bi srpskim državljanima bilo omogućeno pružanje konzularne i svake druge vrste pomoći.
 
"Naši predstavnici u Izraelu u stalnom su kontaktu sa nadležnim izraelskim službama, o čemu redovno izveštavaju MSP. Takođe, u kontaktu su i sa grupama državljana Srbije koji turistički borave u toj zemlji, kao i sa našim državljanima nastanjenim u Izraelu, kojima se trude da pruže sve potrebne informacije i podršku", navodi se u saopštenju.
Najmanje 100 ljudi je poginulo i 900 ranjeno od početka velikog napada islamskog ekstremističkog Hamasa na Izrael, javljaju izraelski mediji.
 
Palestinski mediji objavili su da od subote ujutru poginulo 160 Palestinaca i da je ranjeno više od 1.000.
 
Izraelska vojska je pokrenula operaciju "Gvozdeni mačevi" kao odgovor.
  • Bolens

    07.10.2023 22:32
    Mos misliti
    Poginule stotine, ranjeno hiljade ljudi. Nema niko iz Srbije. To je najbitnije.
  • zztop

    07.10.2023 22:06
    Zbog ovoga će zažaliti i rahmetli jaser arafat ...
  • Kuku lele

    07.10.2023 20:54
    Kako je Vulin?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izabrana treća vlada Andreja Plenkovića

Posle desetočasovne rasprave Hrvatski sabor je izglasao treću vladu Andreja Plenkovića, bivšeg i budućeg premijera i predsednika Hrvatske demokratske zajednice (HDZ).