Jak zemljotres pogodio Slovačku

Potres magnitude 5,0 prema Rihteru pogodio je Slovačku u 20.23 sati po lokalnom vremenu.
Jak zemljotres pogodio Slovačku
Foto: Pixabay
Epicentar potresa bio je, prema podacima Euromediteranskog seizmološkog centra (EMSC), na dubini od deset kilometara te deset kilometara udaljen od grada Stropkova.
"Kreveti i stolovi su se tresli", "Trajalo je 6-7 sekundi", "Bio sam u krevetu i tresao se, a TV na zidu se pomerao", neki su od komentara građana koji su osetili potres, prenosi Jutarnji list.
Kako je objavljeno na sajtu earthquakelist, reč je o plitkom zemljotresu koji obično imaju veći uticaj od zemljotresa duboko u zemlji.
 
Zemljotres se osim u Slovačkoj, osetio u Poljskoj, Ukrajini, Mađarskoj i Rumuniji koje se nalaze na udaljenosti od 300 kilometara od epicentra, moguće je da se osetio i u Češkoj.
 
Zemljotres nije imao značajne naknadne potrese u krugu od 100 kilometara od njegovog epicentra.
 
Što više vremena prolazi, to je manja šansa i verovatna snaga potencijalnih naknadnih potresa.
 
Kako se navodi, nijedan zemljotres ove jačine odavno nije pogodio ovo područje, prema podacima unazad 10 godina i nijedan zemljotres jačine 5 ili više nije otkriven u krugu od 300 kilometara od ovog epicentra.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet