Savet UN za ljudska prava dobio 15 novih članica, pogledajte koje su to države

Generalna skupština UN izabrala je 15 novih članica Saveta UN za ljudska prava za period od 2024. do 2026. godine.
Savet UN za ljudska prava dobio 15 novih članica, pogledajte koje su to države
Foto: 021.rs
Nove članice su četiri afričke države (Burundi, Obala Slonovače, Gana i Malavi), četiri iz azijsko-pacifičkog regiona (Indonezija, Japan, Kina i Kuvajt), tri države iz regiona Latinske Ameirke i Kariba (Brazil, Kuba, Dominikanska Republika), dve istočnoevropske zemlje (Albanija i Bugarska) i dve zapadnoevropske (Holandija i Francuska), objavilo je to telo.
Savet UN za ljudska prava ima 47 država članica, koje se biraju većinom članova Generalne skupštine UN direktnim i tajnim glasanjem. 
Članstvo u Savetu je zasnovano na pravičnoj geografskoj raspodeli - Afričkim i azijsko-pacifičkim državama pripada po 13 mesta, državama Latinske Amerike i Kariba osam mesta, zapadnoevropske zemlje imaju sedam mesta a istočnoevropske šest mesta.
  • NN

    11.10.2023 12:58
    Sve vrvi
    od "ljudskih prava" !!!
    Šta nam se sve servira pod ljudskim pravima, užas !!!!!!!!
  • Zemlja čudesa

    11.10.2023 12:17
    Nego, kako stojimo sa ljudskim pravima u Palestini, čuje li se šta? Masovno razaranje civilnih objekata u Gazi je sasvim prihvatljivo, Džo se slaže?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet