Ministri NATO: Izrael ima pravo da se brani, ali treba da oslobodi taoce

Ministri odbrane država članica NATO u Briselu su drugog dana samita razgovarali i o sukobu Izraela i Hamasa i pružili podršku Izraelu.
Ministri NATO: Izrael ima pravo da se brani, ali treba da oslobodi taoce
Foto: Beta/AP

Istovremeno su oštro osudili napade Hamasa na civile.

Ministri su takođe pozvali na trenutno oslobađanje svih talaca, objavljeno je u saopštenju na sajtu NATO.

Učesnici samita su zaključili da Izrael ima pravo da se brani, kao i da je zaštita civila od suštinskog značaja.
 
"Nijedna nacija ili organizacija koja je neprijatelj Izraela ne bi trebalo da nastoji da iskoristi ovu situaciju ili da eskalira sukob", navodi se u zaključcima.
 
Savezničke zemlje NATO su jasno stavile do znanja da pružaju praktičnu podršku Izraelu kao i da čine sve što je moguće da pomognu ugroženih građanima.
 
Ministre odbrana zemalja Alijanse izraelski ministar odbrane Joav Galan, putem video linka, izvestio je o situaciji u pojasu Gaze, kao i o napadima Hezbolaha na severu zemlje.
 
Za Galana, generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg je imao samo reči podrške.

"Izrael ne stoji sam u ovom sukobu", istakao je prvi čovek Alijanse, koji je osudio teroristčke napade Hamasa na civile i pozvao ovu militantnu grupu da odmah oslobodi zarobljene Izraelce.

  • Zemlja čudesa

    13.10.2023 09:05
    Gomila običnih licemera.
  • Nenad

    13.10.2023 08:03
    Prekid sud
    Dok sa jedne strane nema mesta ni pomoći ranjenim Palestincima, tj. Neka umru ili ih ubijte, dalje se traži milost i puštanje talaca koje drži Hamas?
    Gledaju se posledice a ne uzrok pobune.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izabrana treća vlada Andreja Plenkovića

Posle desetočasovne rasprave Hrvatski sabor je izglasao treću vladu Andreja Plenkovića, bivšeg i budućeg premijera i predsednika Hrvatske demokratske zajednice (HDZ).

Četiri osobe poginule u jakoj oluji u Hjustonu

Četiri osobe su poginule juče u Hjustonu, u američkoj saveznoj državi Teksas, u jakoj oluji koja je izazvala i velike materijalne štete, brojne probleme u energetskom sistemu i lomila drveće.