Izraelska vojska ubila visokog vojnog zvaničnika Hamasa

Izraelske vazduhoplovne snage ubile su visokog vojnog zvaničnika palestinskog islamističkog Hamasa, objavio je danas portparol izraelske vojske.

"Tokom operacije vazduhoplovnih snaga u poslednja 24 časa pogođene su komandne baze terorističke organizacije Hamas. Tokom te operacije likvidiran je Murad Abu Murad, vođa vazdušnih operacija (Hamasa) u gradu Gazi, odgovoran za veliki deo smrotnosne ofanzive pokrenute u subotu protiv Izraela," rekao je portparol u saopštenju. 

Takođe, kako je naveo portparol, nekoliko "terorista" ubijeno je jutros tokom pokušaja da se ubace u Izrael iz Libana koje su vojnici sprečili, preneli su mediji.

Izraelski vojni izvori su saopštili da su ubijena trojica ili četvorica "terorista" koji su pokušali da se ubace kraj naselja Margaliot na severu Izraela.
 
Pre nedelju dana Hamas je pokrenuo svoj napad bez presedana na Izrael. Ubijeno je više od 1.200 ljudi na šta je Izrael pokrenuo uzvratne vazdušne udare na pojas Gaze u kojima je do sada poginulo 1.900 a stotine hiljada je raseljeno. 
  • RUMA

    14.10.2023 11:33
    Rusija i Putin ovo sve krojio.Putin je KGB-egovac. Od mladosti ucio da su pretnja, podmuklost, prevara, i lazi, vrlina svakog KGB-egovca.Puko čovek zajedno sa Rusijom pa želi svuda ratove jer Ukrajina ih deklasira.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet