U utorak sastanak Evropskog saveta o ratu Izraela i Hamasa

Predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel saopštio je da će u utorak, 17. oktobra, biti održan vanredni video-sastanak lidera Evropske unije tokom kojeg će se razgovarati o ratu Izraela i Hamasa.
"Hamasovi brutalni teroristički napadi na Izrael prošle subote doveli su do tragičnog gubitka preko hiljadu nevinih izraelskih civila. Taoci moraju biti pušteni odmah i bez ikakvih preduslova. Nema opravdanja za teror", navodi se u Mišelovom saopštenju.
On je dodao da je EU u potpunosti solidarna sa izraelskim narodom i žrtvama terorističkih napada i naglasio da Izrael ima pravo da se brani u skladu sa međunarodnim pravom.
Mišel je naveo da se istovremeno u Pojasu Gaze odvijaju tragične scene "koje su rezultat opsade i nedostatka osnovnih potrepština u kombinaciji sa granatiranjem".
 
"U svetlu ovoga, želeo bih da sazovem vanredni sastanak Evropskog saveta koji će se održati putem video-linka u utorak, 17. oktobra, u 17.30 časova. Od najveće je važnosti da Evropski savet, u skladu sa Ugovorima i našim vrednostima, usaglasi zajedničku poziciju i uspostavi jasan jedinstveni pravac delovanja koji odražava složenost situacije koja se odvija", naveo je Mišel.
 
  • Radojka

    15.10.2023 09:56
    Sta ima da sastančite ? Ko da se vi pa pitate nesto.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet