Bajden u sredu ide u Izrael da mu pruži podršku

Predsednik SAD Džozef Bajden će doputovati u Izrael sutra da pokaže podršku svoje zemlje savezniku u vreme zabrinutosti da bi rat protiv Hamasa mogao da preraste u veći regionalni sukob.
Bajden u sredu ide u Izrael da mu pruži podršku
Foto: Beta/AP
To je najavio rano jutros američki državni sekretar Entoni Blinken.
Bajden će potom optutovati u Jordan da se sastane s arapskim liderima, rekao je portparol Saveta za nacionalnu bezbednost Bele kuće Džon Kirbi.
Blinken je najavio Bajdenovu posetu posle višečasovnih razgovora s izraelskim zvaničnicima i poziva premijera Izraela Benjamina Netanjahua.
 
I dok humanitarna situacija u Pojasu Gaze postaje sve gora, Blinken je rekao da su se SAD i Izrael dogovorili da pripreme plan kako bi se omogućilo zemljama donatorima da pomognu civilima u Gazi "uključujući mogućnost stvaranja područja u kojima bi se čuvali od opasnosti".
 
"Delimo zabrinutost Izraela da bi Hamas mogao da oduzme ili uništi pomoć koja ulazi u Gazu ili na drugi način spreči da dođe do ljudi kojima je potrebna", rekao je Blinken.
  • Eon

    17.10.2023 21:45
    Retoričko pitanje
    Hoće li Bajden da obiđe porušene škole,bolnice i zgrade u Gazi?
  • Milana

    17.10.2023 10:15
    Eh, da nema uvlakača
    Šta bi ovde sve pisalo?
  • rale

    17.10.2023 07:34
    Najbolje objašnjenje trenutnog stanja u svetu sam video u jednom komentaru koji je rekao da ako Bajden ostane na vlasti u USA da će biti trećeg svetskog rada, a ako Tramp dođe ponovo na vlast da će biti građanskog rata u USA. I na to nam se svodi trenutna situacija - ko preživi, pričaće.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet