Vang: Više od 1,4 milijarde Kineza gaji prijateljska osećanja prema Srbiji

Najviši politički savetnik Kine Vang Huning ocenio je u susretu sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u Pekingu da Kina i Srbija imaju čvrsto uzajamno političko poverenje.
Vang: Više od 1,4 milijarde Kineza gaji prijateljska osećanja prema Srbiji
Foto: FoNet/AP
Vang, koji je predsedavajući 14. Nacionalnog komiteta Kineske narodne političke konsultativne konferencije i član Stalnog komiteta Politbiroa CK KP Kine, rekao je da Kina i Srbija imaju čvrsto političko međusobno poverenje i plodnu saradnju u zajedničkoj izgradnji Pojasa i puta.
Vang je dodao da više od 1,4 milijarde Kineza gaji prijateljska osećanja prema Srbiji i da čvrsto podržava Srbiju u očuvanju njenog suvereniteta, bezbednosti, nacionalnih interesa i nacionalnog dostojanstva.
Pozdravljajući visok stepen međusobnog poverenja i iskrenog prijateljstva Srbije i Kine, Vučić je rekao da se svaki put kada poseti Kinu oseća kao kod kuće.
 
Vučić, koji predvodi delegaciju Srbije na trećem forumu Pojas i put u Pekingu, dodao je da će Srbija nastaviti da podržava i aktivno učestvuje u globalnim inicijativama koje je predložio predsednik Kine Si Đinping, prenosi Sinhua.

Teme

kina
  • @Ivana

    18.10.2023 08:41
    Moćne zemlje
    Odavno su Kinezi kod nas prisutni i volim da vidim ljude iz moćni zemalja , kao i sad Ruse , a ne tamo neke bedake.Bogati razvijaju biznis, koliko su Rusi do sad otvorili firmi, kupuju skupe nekretnine i lepo ih je sresti na ulici.
  • /

    18.10.2023 08:10
    Kina je zlo.
  • Zemlja čudesa

    17.10.2023 20:41
    A 140 ih je čulo da postoji Srbija, mada nisu baš sasvim sigurni gde se tačno nalazi?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.