FOTO: Majka moli da oslobode njenu ćerku odvedenu u Gazu

Majka jedne Izraelke koju su oteli ekstremisti Hamasa 7. oktobra uputila je danas emotivnu molbu za oslobađanje ćerke.
FOTO: Majka moli da oslobode njenu ćerku odvedenu u Gazu
Foto: Beta/AP
Porodica 21-godišnje Mie Šem razgovarala je sa novinarima pošto je vojno krilo Hamasa objavilo video snimak na kojem se vidi Izraelka sa rukom u zavojima.
Porodica je potvrdila da je ona odvedena iz kibuca Reim gde je prisustvovala muzičkom festivalu.
"Nisam znala da li je mrtva ili živa do juče", rekla je njena majka Keren Šem.
 
Izraelska vojska je u ponedeljak saopštila da je 199 talaca odvedeno u Gazu, više nego što je ranije procenjeno. Hamas tvrdi da drži 200 do 250 talaca.
 
SAD su odgovorile na objavljivanje snimka otete Izraelke i pozvale da Hamas hitno oslobodi sve taoce.
 
"Nema razloga pre svega da uopšte drže taoce", reako je Džon Kirbi, portparol Nacionalnog bezbednosnog saveta SAD za američku TV.
 
Na pitanje da li veruje da se sa Izraelkom, čiji je snimak objavljen, postupa kako valja, Kirbi je rekao da je ona "verovatno bila primorana" da se njena poruka snima, te da je govorila pod stresom. Ocenio je da je to više propagandni video od dokaza da je Izraelka živa.
  • w/e

    17.10.2023 17:06
    nope
    Mozda bi mogli da pokusaju diplomatiju, tj. da pregovorima razmene taoce za Palestinske zarobljenike, umesto sto ih kolektivno bombarduju. Postoje nekoliko dana stare informacije o zarobljenicima u Gazi koji su poginuli tokom Izraelske agresije. Velika greska je sto nisu pokusali da ih spasu na uljudan nacin, a svojim akcijama pokazuju da im nije ni stalo do tih ljudi, posto ce njihova eventualna smrt samo doprineti medjunarodnoj podrsci Izraelu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.