U akciji finansijske policije Italije protiv narko mafije uhapšeno 58 ljudi

U Italiji i Španiji danas je uhapšeno 58 ljudi osumnjičenih za međunarodnu trgovinu drogom, pranje novca i prevare, saopštila je italijanska finansijska policija.
U akciji finansijske policije Italije protiv narko mafije uhapšeno 58 ljudi
Foto: 021.rs
Postoji 46 naloga o pritvoru (33 za zatvorski i 13 za kućni pritvor) koje sprovodi više od 400 pripadnika finansijske policije i još 12 naloga za hapšenja koje je izdao istražni sudija Milana na zahtev okružnih direktorata za borbu protiv mafije u pokrajinama Milano, Bergamo, Breša, Monca, Vareze, Mantova, Torino, Alesandrija, Asti, Prato, Rim, Teramo, Katanija, Salerno, prenosi rimski dnevnik Republika.
Uz pomoć obučenih policijskih pasa za otkrivanje narkotika izvršen je pretres 96 kuća i poslovnih prostorija na teritorijama Španije i Švajcarske, navodi list.
Istražne radnje su rezultirale identifikacijom kanala snabdevanja i mreže dilera hašiša i marihuane, a osim toga zaplenjeno je 10 kompanija, 52 kuće u Lombardiji i drugim regionima severne Italije, kao i pokretna imovina i finansijska sredstva u vrednosti od devet miliona evra, pošto se osnovano sumnja da je reč o nezakonito stečenoj imovinskoj koristi.
 
Kako se navodi, kriminalnu organizaciju činila je grupa Italijana i Španaca, sa saradnicima albanske i kineske nacionalnosti. Istraga se posebno fokusirala i na rekonstrukciju načina plaćanja koje koriste trgovci drogom koji su, da bi platili kupovinu narkotika, koristili ilegalne "bankarske usluge" kojima upravljaju Kinezi.
  • Samo pitam

    17.10.2023 18:15
    Šta je preduslov da se desi u Srbiji da bi uopšte mogla ovakva neka akcija da se organizuje ... ?
  • w/e

    17.10.2023 17:55
    cool
    Kod nas bi u vestima bilo sve isto, sem tih 9 miliona eura. Ovde nikad ne pronadju ni jedan euro.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.