Lideri EU pozvali na humanitarne koridore i "pauzu" za dopremanje pomoći Gazi

Evropski lideri izrazili su na samitu u Briselu zabrinutost zbog pogoršanja humanitarne situacije u Gazi i pozvali na uspostavljanje humanitarnih koridora i "pauze" zbog dopremanja pomoći.
Lideri EU pozvali na humanitarne koridore i "pauzu" za dopremanje pomoći Gazi
Foto: 021.rs (arhiva)
"Evropski savet izražava svoju najdublju zabrinutost zbog pogoršanja humanitarne situacije u Gazi i poziva na kontinuiran, brz, siguran i nesmetan humanitarni pristup kako bi se pomoglo onima kojima je najpotrebnije", navodi se u saopštenju.

To uključuje humanitarne koridore i pauze za humanitarne potrebe, navodi se u tekstu ali bez tačnog preciziranje značenja "pauze".

Lideri Evropske unije (EU) su se u deklaraciji od 19 tačaka založili za organizovanje međunarodne mirovne konferencije koja bi bila održana u skorije vreme.
 
Oni su ponovo potvrdili "pravo Izraela da se brani u skladu sa humanitarnim i međunarodnim pravom" i ponovili poziv Hamasu za "hitno oslobađanje svih talaca".

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet