Cene hrane i pića u Severnoj Makedoniji ostaju zamrzute do kraja godine

Vlada Severne Makedonije produžila je danas do kraja godine odluku o zamrzavanju cena određenih prehrambenih proizvoda, flaširane vode, sokova i piva.
Cene hrane i pića u Severnoj Makedoniji ostaju zamrzute do kraja godine
Foto: Pixabay
To je saopštio ministar ekonomije Severne Makedonije Krešnik Bekteši, koji je istakao da je odluka, koja je trebalo da važi do kraja novembra, produžena do 31. decemra, jer se do tada očekuje usvajanje zakona o nefer trgovinskoj praksi, koji treba da spreči neosnovana poskupljenja.
"S obzirom na to da je već pripremljen finalni tekst zakona o nefer trgovinskoj praksi, za koji očekujemo da će ga poslanici usvojiti do kraja godine, odlučili smo da se mera sniženih cena i oznaka 'garantovana cena' nastavi do 31. decembra umesto do 30. novembra", rekao je Bekteši.
Vlada Severne Makedonije je odlukom od 19. septembra omogućila da 50 proizvoda u 24 kategorije pekarske, mlečne i mesne industrije pojeftine za najmanje 10 odsto u odnosu na cenu koju su imali 1. avgusta, a nekoliko dana kasnije tom spisku su dodati svetlo pivo, negazirana voda i sokovi.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Uhapšen bivši zamenik ministra odbrane Rusije

Bivši zamenik ruskog ministra odbrane, general Dmitrij Bulgakov, uhapšen je zbog sumnje na korupciju, izjavila je za agenciju RIA novosti predstavnica Istražnog komiteta Svetlana Petrenko.

EU produžila mandat Lajčaku do 31. januara

Savet EU usvojio je odluku o produžetku mandata specijalnom izaslaniku EU za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja Zapadnog Balkana Miroslavu Lajčaku do 31. januara 2025. godine.