Kamiondžija dva puta pokušao da podmiti istog carinika sa 200 evra

Hrvatska Kancelarija za suzbijanje korupcije i organizovanog kriminala (Uskok) podnela je krivičnu prijavu protiv državljanina Hrvatske i BiH (59).
Kamiondžija dva puta pokušao da podmiti istog carinika sa 200 evra
Foto: 021.rs
On se tereti da je u dva navrata pokušao da podmiti istog carinika na graničnom prelazu Stara Gradiška.
Tužilaštvo je preciziralo da tereti 59-ogodišnjaka da je pri izlasku iz Hrvatske u BiH, upravljajući teretnim vozilom, rekao carinskom službeniku da nema ništa da prijavi jer vozi polovnu garderobu, a potom mu predao saobraćajnu dozvolu u koju je stavio 50 evra, govoreći mu da je to za piće.
Međutim, carinik je vozaču vratio dozvolu i novac, pregledao teretni prostor u kojem je pronašao veću količinu etiketirane odeće za koju nije bila podneta carinska deklaracija, prenose hrvatski mediji.
 
Da bi odvratio carinika od dalje kontrole, vozač je zatražio da mu ne pravi probleme govoreći da je već "rešio na strani BiH", pri čemu je cariniku predao saobraćajnu dozvolu sa 150 evra.
 
Vozač je ipak prijavljen policajcima na graničnom prelazu.
  • Pera

    28.10.2023 19:46
    Previše se cenkao
  • oris

    28.10.2023 09:10
    Svaka cast
    Svaka cast za postenog carinika
  • Mači

    28.10.2023 01:57
    Bolje jednom sa 400

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet