Netanjahu prvo na mreži X kritikovao bezbednosne službe, pa obrisao post i izvinio se

Premijer Izraela Benjamin Netanjahu izvinio se na društvenoj mreži X zbog kritike šefova obaveštajnih službi da ga nikada nisu upozorili da Hamas planira veliki napad 7. oktobra.
Netanjahu prvo na mreži X kritikovao bezbednosne službe, pa obrisao post i izvinio se
Foto: Beta/AP
"Ni u jednom trenutku i ni u jednoj fazi premijer Netanjahu nije upozoren o ratnim namerama Hamasa. Naprotiv, svi bezbednosni zvaničnici, uključujući šefa vojne obaveštajne službe i šefa Šin Beta, procenili su da je Hamas bio zainteresovan za dogovor", glasila je objava na nalogu premijera oko sat vremena iza ponoći.
Post je obrisan devet sati kasnije i usledilo je izvinjenje.
"Pogrešio sam. Stvari koje sam rekao posle konferencije za novinare nije trebalo da budu izrečene i izvinjavam se", prenosi Tajms of Izrael.
 
Netanjahu je rekao da u potpunosti podržava bezbednosne službe zemlje, komandante i vojnike koji su na frontu i bore se za dom.
 
Njegove komentare osudili su i sadašnji i bivši saveznici, uključujući i nekadašnjeg ministra odbrane Benija Ganca, koji je sada u ratnom kabinetu.
 
"Netanjahu bi trebalo da povuče to što je rekao i da se ne bavi time dok traje rat", naglasio je Ganc. 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.