Komičari se lažno predstavili italijanskoj premijerki, ona rekla: Evropa umorna od rata u Ukrajini

Evropski lideri su "umorni" od rata u Ukrajini, rekla je italijanska premijerka Đorđa Meloni u telefonskom razgovoru sa dvojicom ruskih komičara.
Komičari se lažno predstavili italijanskoj premijerki, ona rekla: Evropa umorna od rata u Ukrajini
Foto: Beta/AP
Komičari su joj se predstavili kao visoki zvaničnici Afričke unije.
"Vidim da ima dosta umora, moram da kažem istinu, sa svih strana. Bližimo se trenutku u kojem svi shvataju da nam je potreban izlaz", kazala je Meloni, prenosi Politiko.
Razgovor, koji je održan u septembru, objavili su ruski komičari Vovan i Leksus, čija su prava imena Vladimir Kuznjecov i Aleksej Stoljarov, koji su optuživani da su delovali kao "prokremljovsko oruđe u informacionom ratu".
 
Iz kabineta italijanske premijerke je nakon objavljivanja snimka razgovora saopšteno da Meloni žali što su je "prevarile varalice", koje su se predstavile kao lideri Afričke unije.
 
Dodaje se da je razgovor obavljen 18. septembra, uoči sastanaka sa afričkim liderima na Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija.
 
Razgovor je procurio u trenutku kada je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski zamolio Zapad da ne popusti u podršci Ukrajini. On je ove nedelje rekao da je najstrašnije to što su se neki u svetu navikli na rat u Ukrajini.
 
Meloni je u trinaestominutnom razgovoru govorila o drugim temama i kritikovala je međunarodne partnere zbog toga što ne rade dovoljno na rešavanju pitanja migracije.
"Svi se slažu da samo Italija mora sama da rešava taj problem. To je veoma glup način razmišljanja", kazala jen Meloni.
 
Meloni nije prvi političar tako visokog ranga koji je pao u sličnu klopku. Ranije ove godine bivšu nemačku kancelarku Angelu Merkel prevario je čovek koji se pretvarao da je bivši ukrajinski predsednik Petro Porošenko, a isto iskustvo imao je i bivši premijer Velike Britanije Boris Džonson.
  • Skoro kao strateg

    02.11.2023 08:03
    "Bližimo se trenutku u kojem svi shvataju da nam je potreban izlaz", kazala je Meloni, prenosi Politiko.

    I odatle pritisak na vrdalamu da završi obećano.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.