VIDEO: Požar na pijaci u Sarajevu stavljen pod kontrolu

Požar koji je danas posle podne izbio na otvorenoj pijaci "Kvadrant" u sarajevskom naselju Otoka stavljen je pod kontrolu.
To je saopšteno iz Profesionalne vatrogasne brigade Sarajevo, čiji se pripadnici i dalje nalaze na prostoru pijace.
 
U gašenju požara učestvovalo je oko 50 vatrogasaca sa 17 vozila, a prema prvim informacijama u požaru niko nije povređen.
U međuvremenu, u glavnom gradu BiH pala je i kiša, što je značajno olakšalo posao vatrogascima koji su prethodno imali veliki problem pri gašenju vatre, prvenstveno zbog snažnog vetra, preneo je Klix.ba.
 
Osim vatrogasaca, u gašenju požara pomogli su i okupljeni građani, kao i zaposleni koji su se u tom trenutku nalazili na pijaci
Direktor preduzeća Tržnice-pijace Sarajevo Jasmin Terović rekao je da je požar zahvatio čitavu površinu otvorene pijace "Kvadrant" i da je posle saniranja požara najbitnije pomoći ljudima kojima je prodaja na pijaci bila jedini izvor prihoda.
 
On je naveo da je o uzroku požara prerano govoriti i da će te informacije biti poznate posle uviđaja, dodavši da je požar krenuo od dela gde se prodaju plinske boce, ali da se trenutno ne može sa sigurnošću reći da je plinska boca izazvala požar.
 
 
Prema njegovim rečima, parcela na kojoj se nalazi pijaca godinama je predmet sudskog spora sa privatnim licem, te se traži iseljenje preduzeća Tržnice-pijaca.
 
Na pijaci je ukupno bilo 185 boksova sa 55 korisnika.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet