Meloni i Rama dogovorili otvaranje centra za migrante u Albaniji, u EU iznenađeni: Nismo obavešteni

Evropska unija praktično nije obaveštena o dogovoru italijanske premijerke Đorđe Meloni i Tirane da pošalje hiljade migranata u Albaniju, u okviru procedure traženja azila.
Meloni i Rama dogovorili otvaranje centra za migrante u Albaniji, u EU iznenađeni: Nismo obavešteni
Foto: Beta/AP
Zahteva više informacija o tome, objavio je danas Gardijan pozivajući se na izvore u Briselu.
"Zatražili smo detaljne informacije. Moramo da vidimo detalje, kako bismo mogli da pričamo o implikacijama", rekao je portparol.
Italija će izgraditi centre u Albaniji za smeštaj migranata koji dolaze morskim putem, izjavila je juče premijerka Italije Đorđa Meloni.
 
Meloni je rekla da će albanski centri u početku primiti oko 3.000 ljudi, a trebalo bi da budu otvoreni u proleće 2024.
 
Ona je rekla da se italijanska vlada nada da će povećati svoje kapacitete za prihvat 36.000 migranata godišnje, prenosi Rojters.
 
"Smatram ovo kao istinski evropski sporazum i želim da kažem da pokazuje da je moguće raditi zajedno na upravljanju migracionim tokovima", rekla je Meloni, na konferenciji za novinare u Rimu, nakon sastanka sa albanskim kolegom Edijem Ramom.
  • Stole

    07.11.2023 21:29
    Verujem da ni migrantima niko nije rekao gde idu..

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.