Portugalski premijer podneo ostavku posle pretresa u vezi sa litijumom

Portugalski premijer Antonio Kosta podneo je ostavku tokom istrage projekata rudarenja litijuma i proizvodnje vodonika, kojim rukovodi njegova vlada.
Antonio Kosta je u televizijskom obraćanju, posle sastanka sa predsednikom Marselom Rebelom de Souzom, rekao da podnosi ostavku na mesto portugalskog premijera, prenosi Rojters.
Istakao je da je njegova savest čista, ali da se neće ponovo kandidovati za premijera.
"Dostojanstvo funkcije premijera nije kompatibilno sa bilo kakvom sumnjom u njegov integritet, njegovo dobro vladanje, a još manje sa sumnjom na bilo kakvo krivično delo", rekao je Kosta novinarima.
 
Tužilaštvo je ranije danas označilo ministra za infrastrukturu Žoao Galamba kao osumnjičenog i odredilo pritvor šefu kabineta predsednika Vlade.
 
Takođe, pod istragom se našao i premijer Kosta.
 
Opozicija je zatražila da vlada odmah podnese ostavku.
  • Nan

    08.11.2023 09:39
    Nema moralnih u našem političkom vrhu. Njima je važan samo lični interes.
  • Voja

    08.11.2023 07:05
    Voja
    Dok u Srbiji sam Predsednik prodaje zemlju za Litijum!!! Da smo normalni pohapsili bi celu ovu Kriminalnu Vladu preko noci pa neka objasnjavaju sta su obecali i kome su prodali u Zatvoru!!! SRAM nas bilo!!!
  • C

    07.11.2023 22:12
    C
    E to je zdrav Sistem i Pravna Drzava gde Zakon vazi za sve i svakog jer Politicki imunitet nemoze da se Zloupotrebljava!!! A ova SNS bagra sve rasprodala i niko odgovoran 12 godina!!! E pa od 17 Decembra bice jos kako i te kako!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Belorusija zabranila Dojče vele

Beloruske vlasti proglasile su danas beloruski servis nemačkog državnog medija Dojče vele ekstremističkom organizacijom i zabranile njegove aktivnosti u zemlji.