Dodik: Otcepljenje Republike Srpske nije naš plan, osim ako Šmit ne nametne zakon o imovini

Predsednik RS Milorad Dodik rekao je da otcepljenje Srpske nije plan njenog rukovodstva, ali "da sada ima 10 do 15 zemalja koje su iskazale spremnost da to podrže, a među njima i članice EU".
Dodik: Otcepljenje Republike Srpske nije naš plan, osim ako Šmit ne nametne zakon o imovini
Foto: 021.rs
"Nama ne treba više", rekao je Dodik u intervjuu za hrvatski nedeljnik Nacional.
Na pitanje da li je među tim zemljama i Rusija, Dodik je rekao da je Ruska Federacija sada zauzeta nekim svojim problemima i pitanjima, ali da će je pitati.
"Rusija poštuje teritorijalni integritet BiH i to je zvanična politika s kojom se mi sauočavamo. A kako će se Rusija ponašati u trenutku novog činjeničnog stanja, to tek treba da vidimo", rekao je Dodik.
 
On je ponovio da će Srpska proglasiti nezavisnost ako Kristijan Šmit nametne zakon o imovini, jer bi to bilo potpuno rušenje Republike Srpske.
 
"Istog trenutka ćemo zakazati sednicu Narodne skupštine i proglasiti nezavisnost Republike Srpske. Šta drugo da radimo? Samo potvrđujem opredeljenje političkog i državnog rukovodstva i naroda Republike Srpske da ako se dirne u imovinu, onda je Republika besmislena, nema njenog postojanja. Mi je moramo braniti i donećemo takvu odluku", rekao je Dodik.
 
Istakao je da lično nije ugrožen, već Republika Srpska.
  • q

    08.11.2023 10:25
    @9

    Odvajanje Srbije od energetskih resursa R.Srpske i BIH misliš?
    Što se tiče RS ona više ekonomski zavisi od Sarajeva,Hrvatske,dijaspore,EU,pa čak i Rusije,nego od Srbije koja je i sama siromašna ne samo materijalno nego i duhom,sudeći po tvom komentaru.

    Sve najbolje ti želim!
  • 1

    08.11.2023 10:14
    @9
    Ko je tebi kriv kad nikako ne možeš da preskočiš ogradu u "Njemaćku",valjda traže samo vredne i pozitivne ljude.
    Što se tiče kase, iz RS već 30 godina idu milioni eura u energetskoj vrednosti za struju i druge energente,tako da kad se sve podvuče,mrtva je trka ko je na čijoj kasi.
    Malo informisanosti i zahvalnosti nije na odmet.
    Dozvoljeno ti je da mrziš,ali ti nije dozvoljeno da širiš dezinformacije.
  • zztop

    08.11.2023 09:08
    Šta li im je obećao orban , možda su im krivo preveli ...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Belorusija zabranila Dojče vele

Beloruske vlasti proglasile su danas beloruski servis nemačkog državnog medija Dojče vele ekstremističkom organizacijom i zabranile njegove aktivnosti u zemlji.