Šverceri migranata iz Srbije među uhapšenima u Nemačkoj: Preko balkanske rute za 1.100 evra

Policija u Nemačkoj uhapsila je trojicu članova desetočlane bande sastavljene od državljana Nemačke, Sirije, Poljske i Srbije u raciji protiv krijumčara ljudi.
Šverceri migranata iz Srbije među uhapšenima u Nemačkoj: Preko balkanske rute za 1.100 evra
Foto: Beta/AP
Ova grupa švercera se sumnjiči za prebacivanje ilegalnih migranata preko takozvane balkanske rute u Nemačku. 
Pripadnici bande sumnjiče se za organizovano prebacivanje najmanje 60 ilegalnih migranata iz Srbije preko Mađarske, Slovačke i Poljske u Nemačku.
Migranti su za prevoz od Srbije do Nemačke plaćali po 1.100 evra. 
 
Nemačka je pre nekoliko nedelja, zbog pomeranja balkanske rute preko Poljske i Češke, uvela kontrole na granicama s ovim zemljama.
  • Pero

    08.11.2023 14:47
    Srbijanci se u nekoliko ZEMALJA EU kotiraju kao aj organizovana mafija. Procitao sam da su nemilosrdni i da nemaju nikakav kodeks ponašanja. Kao napr mafije iz drugih zemalja.
  • Suština

    08.11.2023 11:25
    Poštovani građani (i birači!) Horgoša, Subotice i ostatka Srbije - to je cena vaše sigurnosti, vašeg mirnog sna i suvereniteta Srbije!
  • Da se podsetimo!

    08.11.2023 11:23
    "Migranti su za prevoz od Srbije do Nemačke plaćali po 1.100 evra. "

    BIRN je još juna '21 objavio:

    Prema brojnim izvorima, kao i beleškama doušnika Vojnoobaveštajne agencije (VOA) u koje je BIRN imao uvid, Mesopotamija je srpska filijala u nizu “kancelarija“ ili “banaka“ duž puta od Bliskog Istoka do Zapadne Evrope kojim se izbeglice i migranti kreću bežeći od rata i nemaštine.

    Ove “kancelarije” pružaju ključnu uslugu u unosnoj industriji krijumčarenja ljudi, u kojoj su ulozi veliki, a poverenje u hroničnom deficitu. Ljudi koji u njima čuvaju novac, tzv. “treća strana“, vitalni su posrednici između očajnih izbeglica i krijumčara koji drže ključ za njihov uspešan prelazak na Zapad.

    „Mesopotamija je kao kancelarija te ‘treće strane’”, kaže Abdulah, koji je u tom beogradskom lokalu ostavio 3500 evra kako bi prešao granicu, a za BIRN je pristao da govori pod uslovom da mu se ne otkrije pravi identitet, piše BIRN.


Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.