Nastavljeno bombardovanje Ukrajine, Rusija oborila dve bespilotne letelice

Ruske snage su i tokom prošle noći gađale Kijev, saopštili su lokalni zvaničnici, a ukrajinske su bespilotnim letelicama, kako tvrde ruski zvaničnici, gađale područja oko Moskve i regiona Smolensk.
Nastavljeno bombardovanje Ukrajine, Rusija oborila dve bespilotne letelice
Foto: FoNet/AP
Načelnik Vojne uprave grada Kijeva Sergej Popko izjavio je da je balistička raketa oborena dok se približavala gradu i da niko nije povređen.
Ukrajinske vazduhoplovne snage su kasnije potvrdile da je u napadu korišćena balistička raketa Iskander-M, što je prvi pokušaj raketnog udara na Kijev u skoro dva meseca.
 
Raketu je uništio sistem protivvazdušne odbrane (PVO) Patriot.
Ukrajinski PVO sistemi su tokom noći odbili napade i na oblasti Odesa, Dnjepropetrovsk, Harkov, Poltava, Sumi i Kirovograd.
 
Vazduhoplovstvo te zemlje saopštilo je da je ruska vojska lansirala 31 dron Šahed-136/131, od kojih je 19 oboreno.
 
Portparol ruske vojske Jurij Ihnat rekao je da je tokom noći na Ukrajinu lansirana i avionska raketa Iks-31, protivbrodska raketa Oniks i protivvazdušna vođena raketa S-300, ali nije izneo više detalja.
 
Rusko Ministarstvo odbrane saopštilo je da je oborilo dve ukrajinske bespilotne letelice iznad Smolenske i Moskovske oblasti.
 
U međuvremenu, železnički operater u Moskvi objavio je da je 19, a policija da je 15 vagona teretnog voza ispalo jugoistočno od grada iz šina jutros usled "neovlašćenog mešanja".
Ruski zvaničnici su ranije za nekoliko napada na železnicu krivili proukrajinske sabotere.
 
Kijev to nije komentarisao.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.