Izraelska vojska najavila da će pomoći u evakuaciji beba iz bolnice u Gazi

Izraelska vojska je saopštila da će pomoći evakuaciju beba iz najveće bolnice u Pojasu Gaze u vreme kada su pojačane borbe u tom području.
"Zaposleni u bolnici Al-Šifa su zamolili da sutra pomognemo da se evakuišu bebe sa odeljenja pedijatrije u bezbedniju bolnicu. Mi ćemo pružiti neophodnu pomoć“, rekao je vojni portparol Daniel Hagari.
 
On je rekao da kopnene snage uz podršku iz vazduha i SA mora "produbljuju" operacije u izbegličkom logoru Al-Šati u Gaza Sitiju.
Uz to je označio lažnim izveštaje da je izraelska vojska pogodila bolnicu Al-Šifa i da opkoljava i cilja bolnice u Gazi, rekavši da oni ne napadaju bolnice.
 
"Mi se borimo protiv teorista koji su izabrali da se bore blizu bolnice Šifa“, rekao je portparol i najavio da će vojska nastaviti da pušta pacijente i zaposlene u bolnicama u Gazi i sve sa severa koji se ne bore da se evakuišu na jug, te rekao da je danas razgovarao sa zaposlenima u bolnici o tome.
"Ima puno dezinformacija iz Gaze danas. Zato ja želim da objasnim činjenice. Nema opsade, ponavljam nema opsade bolnice Šifa. Istočna strana bolnice je otvorena za bezbedan prolaz stanovnika Gaze koji žele da napuste bolnicu“, rekao je Hagari dodajući da direktno i redovno razgovara sa zaposlenima.
 
"Postoji nešto što svet ne sme da zaboravi i mi nećemo dozvoliti svetu da zaboravi, Hamas drži taoce - 239 muškaraca, žena i dece, starijih osoba i beba, ne zaboravite beba - 36 dana. To je zločin protiv čovečnosti i mi nećemo dozvoliti da svet to zaboravi“, rekao je portparol.
 
On je procenio da Hamas gubi kontrolu nad severnom Gazom i da se civili evakuišu protivno instrukcijama te terorističke organizacije.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.